Vehnäsekaleipä #3 2017-11-04 20:58

Kuvaus:

Vehnä-siemensekaleipä ilman mitään kohottamista. Uusi ohje, pehmeämpi maku.

Aineet

  • 1 kg täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl soijajauhoja tai 1 dl soijarouhetta (tai 1 dl molempia)
  • 1 dl ruisrouhetta
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ¼ dl chia-siemeniä
  • ¼ dl seesaminsiemiä (kuoritut kokonaisina, kuorimattomat jauhettuina)
  • 2 tl suolaa
  • ⅔ dl rapsiöljyä
  • ¼-½ dl tummaa siirappia
  • 12+ dl vettä
  • pinnalle esim. ohrajauhoja

Ohje

Sekoita kuivat aineet. Lisää öljy, siirappi ja vesi. Sekoita hyvin. Tarkista veden määrä, ei liian kuivaa tai kovaa, eikä liian vetelää. (Soijarouheen kanssa saa olla hiukan kosteampaa. / Veden määrällä voi myös säädellä valmiin leivän pehmeyttä. Ohje on mitoitettu siten että kolme leipää mahtuu juuri ja juuri pellilliselle, eli hiukankin liian vetinen taikina valuu yli pelliltä.)

Tee pellille leivinpaperille kolme pitkulaista leipää. Ripottele pinnalle ohrajauhoja ja painele kiinni taikinaan, tasoittele leipä samalla.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 70 minuuttia.

Tarjoilu

Leipää voi syödä kun se on hiukan jäähtynyt, aivan kuumana se ei ole parhaimmillaan.

Säilytys

Säilytystä varten anna jäähtyä kokonaan ritilällä (useita tunteja). Sen jälkeen säilytä muovipussissa, jossa myös jäähdytyksen aikana kovettuva kuori pehmenee. Kohottamattomana leipä voi siltikin olla kovempaa, joten leikkaa melko ohuita viipaleita (murenevuutta saa lisättyä siemenillä ja rouheilla).

Säilyy ainakin kolme vuorokautta huoneenlämmössä, kesälämpötiloissa menee huonoksi parin päivän jälkeen.

Luokka: »
Avainsanat:, , , , , , , ,
http://raulihaverinen.fi/?id=155