Ihmissuhteita 2018-04-21 19:11

Kuvaus:

Irrallisia huomioita ja ihmissuhteiden käsitteitä.

***

Ihailu: Joitakin ihmisiä ihailee luonnolliselta puoleltaan, mutta ei välttämättä siltä mihin hän on menossa ihmisenä. Tämän voisi periaatteessa sanoa jokaiselle, mutta usein ihailtavaa puolta ei ole niin paljon näkyvissä, että viitsisi jälkimmäistäkään sanoa.

Arkijuonittelu on asema johon toiseen ihmiseen tutustuttaessa asetutaan yhdessä.

***

Kohtaaminen: Ihmiset ovat paritettuja, yksilön ja yksilöiden vapaus on aika vähäinen. Reitit on avattu, tai ne avautuvat kun jotkut toiset tekevät jotain. Tämä on yhteisöllistä johdattumista.

Kilpailla ja liittoutua on ihmisten hallintomalli, normaali oikeus ja velvollisuus. Muulle ei ole jätetty tilaa.

Nöyryyttäminen on sitä kun käydään (hyökkäännytään) sokeana kilvalla ja vuoroin lyömään sitä joka jo valmiiksi ryntätty jostain vakiintuneisuuden absurditeetista käsin.

Häpeä–syyllisyys: joidenkin ihmissuhteiden osalta ei ole olennaista kuka teki mitäkin, eli kenenkin syyllisyys, vaan se että niihin ylipäänsä koskaan oli osallinen - pohjaton häpeä.

***

Moraalipaska on sellainen selässäroikkuja jolla on käsittämätön moraalinen yliote. Vrt. pulumoraali tai varis.

Byrokratia: Rakkauden kärsimys on sitä että juttelemaan pääsy on hakemusrumban takana, jonka aikana kärvistellään typerysten ja kusipäiden hyökkäyksiltä.

Absurdia on sellainen ajattelu jossa lauseet eivät etene johdonmukaisesti. Se lainailee huiput jostain toisesta ajatuksesta. Se voi olla kiinnostava tapa avartaa ajattelua, koska kiehtovalle absurditeetille (vrt. taiteellinen ilmaisu) löytyy kyllä johdonmukaisempikin ilmaisutapa kun sen saa purettua kuin paradoksin, heti kun sellaista haluaa edes yrittää. Tosin voi se olla ajattelun hämärtämistäkin. Kummin vain, ihmissuhteissa sellaista ei kukaan jaksa.

***

Enkelin rakkaus ei ole homoseksuaalisuutta, vaan sitä että seksi on aivan viimeinen asia. Enkeli ei ole mikään täydellisyys, vaan sitä että kärsii toisen puolesta|vuoksi, ja johdattaa toisen takaisin yksityisyyteensä.

Luokka: »
Avainsanat:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
http://raulihaverinen.fi/?id=226