Kaupunkilinnut

Käytännön ratkaisuja ja huomioita vaativia asioita kaupunkilintujen elinympäristöjen kehittämiseksi ja yhteensovittamiseksi ihmisen muokkaamaan ympäristöön.

Sivusto keskittyy kaupunkialueiden elinympäristöjen kehittämiseen. Lintujärjestöt tavallisesti keskittyvät varsinaisiin luontoalueisiin, mikä käy ilmi esimerkiksi Tringan listauksesta pohjustuksena Helsingin kaupungin kyselyyn luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi, josta puuttuu kokonaan idea varsinaisen kaupunkiympäristön kehittämiseksi, lukuunottamatta mainintaa valkoposkihanhista.

Tämän lisäksi on tarkoitus tarjota näkökulma puheeseen "luontosuhteesta". Sivustolla esiintyvä näkemys linnuista ja suhteesta niihin on syntynyt filosofisesta ympäristön havainnoinnista ja osallistumisesta, ei niinkään kokeellisesta ja teknisestä luonnontieteestä.

Sivusto pyrkii löytämään ratkaisuja ja toimintamalleja (tai auttamaan sellaisen löytämisessä) yksittäisen ihmisen harrastuneisuudesta arvokiinteistöjen julkisivuihin.

Huom!! Sivusto on työn alla. Sisältö siirtyy jossain vaiheessa osoitteeseen kaupunkilinnut.fi

Yhteystiedot

palaute[at]kaupunkilinnut.fi

Talviruokintaan

Rasvasiemenseos linnuille 2017-10-22 15:37
Korvike talipalloille, taatusti hyvälaatuista ja myös halpaa talviruokaa linnuille. Kaksi versiota: rakeisempi tiheäsilmäiseen 6mm verkkoon, kiinteämpi tavalliseen talipallotelineeseen. Kiinteää voi annostella palloina sileäpintaisella jäätelökauhalla, rakeisempaa…
Siemenleipä linnuille 2017-01-15 16:46
Leipäohje esim. varpusille ja mustarastaille.Leivästä tulee sellaisenaan haurasta ja helposti murenevaa, kohottamista ei tarvita. Muunnella voi vapaasti. Esimerkiksi käyttämäni siemensekoitus on Tokmannilta (1.5kg pussi - ohjeessa mitat litroina), mutta en…

Tekijänoikeudet

Sivuston tekijänoikeudet kuuluvat Rauli Haveriselle. Sisältöä ei voi julkaista tai jakaa edelleen ilman nimenomaista lupaa. Neuvotellaksesi käyttö- tai julkaisuoikeuksista ota yhteyttä.

Copyright

All content on this Website are subject to copyrights owned by Rauli Haverinen. Any reproduction, retransmission or republication is expressly prohibited, unless permission has been granted. Contact for further information.

Luokka:
Luotu 2018-01-01 02:00 | Muokattu 2018-12-09 19:37
http://raulihaverinen.fi/kaupunkilinnut/