Mysli 2015-06-07 22:13

Kuvaus:

Maukas muttei liian makea perusmysli ilman kalliita ainesosia.

Yksinkertaistin ja muuntelin hiukan toisaalta netistä löytämääni ohjetta. Annoksesta tulee n. 3 litraa valmista mysliä.

Jäähtymässä olevan paahdetun myslin päälle lisätty rusinoita.

Aineet

  • 850 g (1 paketti) 4-viljan hiutaleita
  • 6 dl kaurahiutaleita (maku on pehmenee hiukan)
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • (½ dl fariinisokeria *)
  • ½-¾ dl ruokaöljyä (rapsi)
  • 1-1½ ml inkivääriä
  • 1 ml kanelia
  • 1 ml kardemummaa
  • 1 ml suolaa
  • 100 g rusinoita

(1 ml = 1 maustemitta)

(* jos käytät makeutettua soijamaitoa, voi fariinisokerin jättää pois)

Ohje

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet, siemenet ja fariinisokeri. Riko fariinisokerin kokkareet hienoksi.
  2. Sekoita hyvin erillisessä esim. 1 dl mittakulhossa mausteet ja suola ruokaöljyyn. (Olen itse tehnyt erillistä mausteseosta jossa mausteet ja suola ovat valmiiksi oikeassa suhteessa.)
  3. Kaada mausteöljyseos kuiva-aineisiin ja sekoita hyvin. Riko paakut pienemmiksi.
  4. Kaada leivinpaperille uuninpellille.
  5. Paista 75 min 125 asteessa.
  6. Anna jäähtyä, lisää rusinat, sekoita.

Säilytä kannellisessa astiassa (vähintään 3 litraa).

Tarjoilu

Aamuisin voi lisätä

Tarjoile kulhossa makeutetun tai makeuttamattoman soijamaidon kanssa (riippuen siitä onko itse mysliin lisätty sokeria).

Luokka: »
Avainsanat:, , , , , , , , , ,
http://raulihaverinen.fi/ruoka/?id=3