XHTML/CSS-opas 2008-01-26 14:24

Kuvaus:

(X)HTML-merkkauskieli ja CSS-tyylit ovat internet-julkaisemisen perustekniikoita, ja lähes jokainen avaamasi sivu välitetään selaimellesi näillä kielillä kerrotussa muodossa. Näistä XHTML-kieltä käytetään verkkosivun rakenteen merkkaamiseen (otsikot, kappaleet, linkit...), CSS-tyylejä taas sivun ulkoasun muotoilemiseen (lihavoinnit, väritykset...).

Vaikka nykyiset julkaisujärjestelmät (kuten WordPress) mahdollistavat helpon sivustojen pystyttämisen ilman koodaustaitoja (ne siis kirjoittavat koodia käyttäjän puolesta), on niissäkin XHTML- ja CSS-taidoilla mahdollista tehdä omia, julkaisujärjestelmän valmiista toiminnoista poikkeavia ratkaisuja. Lisäksi sivujen koodailu on aika hauskaa ja helppoa – jos tietokoneella haluaa tehdä teknisessä mielessä jotain peruskäyttöä syvempää, tästä on hyvä alkaa.

Tässä XHTML/CSS-oppaassa opetellaan verkkosivun tekeminen alusta alkaen, sivuston julkaisuun asti. Löydät aiheet sivupalkin valikosta. Alussa yleisesti web-standardeista, työkaluista ja työskentelystä. Tämän jälkeen omissa osioissaan yksityiskohtaisemmin XHTML-merkkausta ja CSS-tyylejä. Ohjeet-kohdassa syventävää tietoa ja käyttöesimerkkejä, ja lopuksi tietoa julkaisemiseen liittyvistä asioista.

Tarvittaessa voit edetä yksinkertaisten harjoitusten mukaan. Katso myös HY:n Valtiotieteellisen tiedekunnan kevään 2007 harjoitusohjelma luentoesimerkkeineen.

Luokka:
Avainsanat:, , , ,
http://raulihaverinen.fi/verkko-opas/?id=92