Kuoleman lauluja

Julkaisemattomia joskus 2000-2010 äänitettyjä demoja julkaistuista, julkaisemattomista ja keskeneräisistä lauluista.

Uusintaversiot

1. Cradle Song

Myöhempi vapaampi Cradle Song -tulkinta Morrissey-leikittelyineen. Jostain syystä tämä yksinkertainen kappale jäi jatkuvasti versioitavaksi, joista ehkä lähinnä tässä onnistun rikkomaan edes hiukan sen liiankin ahdasta muotoa ja lisäämään sävellyksen monotonisuuteen.

2. Suonsilmään isken suruni

Myöhempi vaihtoehtoinen tulkinta, tosin samankaltainen kuin alkuperäinen, huono äänitys. Tämän suomen kielelle vaihtamiseen osuneen kauden sävellykset olivat lauluja jotka eivät vielä jääneet aivan viimeiseksi, mutta olivat jo lopun alkua. Niissä on mahtailevaa akustista haltuunottoa joka muille ei ole ongelma, mutta jolle en itse nähnyt mitään mielekästä kehityssuuntaa.

Julkaisemattomat/keskeneräiset

3. 10/39

Kitarainstrumentaali. Jukka Kokkosella oli 90-luvulta Kajaani-aiheinen laulu jonka intensiivisen kitaran koin aina inspiroivana. Tämä on jokin valmiiksi kappaleeksi tekemätön riffittely.

4. You Stayed Here

Aavenäkyjä jostain vuosituhannen vaihteelta.

5. I don't know how long it takes

Tämän Phil Ochs -tyylisen folk-laulun raakileteksti jäi kirjoittamatta valmiiksi. Tällaisenaan teksti jälkikäteen on vähän liiankin karu. Loppuajan lauluissani alkoi esiintyä jokin alkuperäiselle musiikintekemiselleni vieras elämänvire jonka takia valmiita levytyksiä näistä ei tullut.

6. Kuuma kahvi huulillaan...

Kuuma kahvi huulillaan
kärsii kaunis kiroustaan.
Ei sun pidä tyttö nuori musta hermostua
sä kyllä vielä keksit miksi katsoin sua.
Iltaa kohti vaihtaa päivä lupaustaan,
yöstä aamuun palvoo kuu houreitaan.

Siis tule viereen hiljainen,
kiedo sormet sormillein.
Kuivaa hiekkatietä, lasket hiukset irralleen,
niitty kuiskaa haaveen kesätuulen laineilleen.
Enkä koskaan saanut tietää kauniimpaa
vain sinun lämpö sietää tämän murheen maan.

Sävellyksenä kaikkein monipuolisimpia kappaleitani. Äänityksenä tämä on vähän hapuileva ja ehkä hiukan kyllästynytkin - siitä piti muistaakseni saada joku versio ettei kokonaan unohdu. Tässä oli lisäksi väliosiakin jotka leikkasin pois koska ainakin tässä äänityksessä niistä välittyi kyyninen sävy jota en lauluun lainkaan tarkoittanut. Siinä oli ehkä karkin haluamisineen haettu viittauksia Prefab Sproutin Wild Horses'iin joka ei ihan omalta osaltani (esityksenä) toiminut. Laulun varsinainen idea on jokin ohimenevä (kuviteltu) nuorempi ihastus johon ei enää koe löytävänsä yhteisen eletyn elämän yhteyttä niin kaunista kuin ajatus siitä olisikin.

Viimeiset sävellykset olivat kaikin puolin musiikillisesti kiinnostavampia, mutta etsiessäni positiivisempaa sävyä, niiden tunnelma alkoi kehittyä hiukan väärään suuntaan. En tiedä ylikorostanko kysymystä, mutta kun likaisuus tarttuu jostain, mistä se tulee?

Luokka: »
Luotu 2019-02-24 17:16 | Muokattu 2019-03-03 16:45
http://raulihaverinen.fi/?id=391