Merkki | Identiteetti

Toiminnassa osana kulttuurin kokonaisuutta mitä tahansa rakennetta voidaan lainata mihin tahansa muuhun ja ne voivat olla sisällöltään täysin erilaiset. Omat motiivit voivat korruptoitua täysin toisenlaisilla, toisaalta molemmat voivat yrittää ottaa toisen hallintaansa.

Näennäisen vastakkaiset tahot voivat esittää toisilleen kritiikkiä, mutta ainakin toinen taho voidaan palauttaa toiseen ja osoittaa samankaltaisuus. Joissain tapauksissa tämä voi tapahtua tai sattua tapahtumaan retorisesti, jolloin kyseinen taho alkaa kuulostamaan aivan samalta kuin taho jota vastaan hän taistelee. Ei se siltä tarkoita että hän on ollut rajatussa merkityksessä (sisältö) väärässä, korkeintaan hieman epärehellinen (muoto).

(Valtio ei kouluta muita kuin tappajia, mihinkään virkaan.)

***

Miksi eläimen pitäisi olla hän, persoona? Eikö "yksilöllisyyden" ja "identiteetin" tavoittelu ole liiallista ihmisellekin?

Liiallinen yksilöllistyminen, yksilöityminen, on saalistettavuutta. Tämä sopii ehkä saalistajalle, mutta ei sellaiselle joka ei halua saalistettavaksi.

Tällä tavalla eläimiä yksilöllistävä ihminen on itse asiassa käsittelemässä eläimiä, vangitsemassa, tai jo vanginnut "lemmikeikseen". Tämä ei huolta, vaan huostaanottoa. Toisaalta hän haluaa luotattaa saalistajilleen.

Luokka: »
Luotu 2022-04-07 18:21 | Muokattu 2022-05-11 13:13
http://raulihaverinen.fi/?id=473