Poliittisuuden rajat

Ihan juuri vähän aikaa sitten "mediassa" oli juttua "vastamediasta"1. Jälkimmäisen ongelma on siinä että sen kritiikin kohteet ovat oikeastaan aika banaaleja, päivän politiikkaan liittyviä.

Varsinainen ongelma on kuitenkin siinä että koko maailmankatsomus johon molemmat ajattelutavat perustuvat on tyhjänpäiväinen. Tässä todellisessa ongelmassa Itse "media" on vallankäyttäjä, pinnallisuuksiin tiivistäjä - ei siis mikään "vallan vahtikoira" kuten he (ilmeisesti itse) ovat tavanneet sanoa. Valitettavasti vastamedia takertuu valtamediaan, josta se jää riippuvaiseksi, eikä sillä oikeastaan ole antaa mitään lisää.

Huomattava osa ongelmasta varmaan silti on juuri koirassa. Koira on "tunnetusti" piirittäjä, ryssittäjä ja murhaaja, joka ajattaa näkyviltä sen mikä on olennaista. Se että niitä kuljetetaan vierellä hihnassa, ei varsinaisesti asiaan auta.

**

Keskivertoihminen (paimentolaisen liukuhihnalta syöjä) ei ylipäänsä huomaa omaa väkivaltaisuuttaan, vaan toimii rauhanomaisena teurastuttajana2. Olennaista käynnissä olevassa teurastamoselvityksessä ei ole keskustelun aiheena oleva laiton väkivalta, vaan lihatuotantoketju ylipäänsä. Väkivalta tuossa sumpussa on itse asiassa täysin ymmärrettävää. (Se että pitkällä tähtäimellä ei edes etsi siihen ratkaisua, ei tietenkään ole.)

Välillä puhutaan "ihmisen primitiivisistä vieteistä". Valitettavasti noissa vieteissä ei ole kyse ihmisen vieteistä vaan petoeläinten - pedot kyllä veisivätkin mennessään. Ihmisen vietit sihisevät liukuhihnalla.

--

1 Joitakin vuosia sitten "mediassa" alkoi kovaääninen uutisointi valelääkäreistä. Mietinkin jo tuolloin mikä mahtaa olla seuraava valeammatti. Tietysti toimittajat halusivat sen itselleen julistamalla valemedian omaa asemaansa pönkittääkseen. (Lisätty 2016-03-16.)

2 Tilanne menee niin pitkälle, että joissain yhteyksissä lihaa (lihaksia) syövä ihminen toimii tajunnan rajamaillaan samalla tavalla kuin hitaampi kaalinlehteään syövä kasvinsyöjä.

Luokka: »
Luotu 2015-11-12 18:32 | Muokattu 2016-03-16 20:55
http://raulihaverinen.fi/?id=105