Arjen aggressio

Suomalaisen arjen aggressiota kuvaa tämä ministeritasoinen kommentti armeijan kasvisruokapäivästä:

"Niinistö ihmettelee muutosta ja muistuttaa, että varusmiehille tehdyn kyselyn mukaan vain puoli prosenttia kannattaa kasvisruokapäivää. 'Näiden lukujen valossa tällainen pakkosyöttäminen vaikuttaa ideologiselta valinnalta. Vanhan viisauden mukaan armeija marssii vatsallaan. Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla.'"1

Linssikeitosta ja kukkakaalipirtelöstä puhuminen eivät liity asiaan - aterian sisällöksi on ilmoitettu ihan muuta.2

Toisaalla puolustusvoimatkin näkee ilmastonmuutoksen ongelmat.3

Selvityksensä jälkeen he mahdollisesti tekevät järkevät päätelmät - vielä, ihan Amerikassa ei olla. Käytännön päätöksenteon ja kommunikaation perusvire on kuitenkin (asiassa kuin asiassa) juuri tämä.

Vaikka ihmiset muutenkin söisivät pelkkää kasvisruokaa, se ei vielä itsessään muuta sitä asiaa että se edelleen toimii koirineen ja kissavideoineen kuin tappokone. Tällä hetkellä ilmasto ja siihen liittyvä luonnonsuojelu kiinnostaa laajemmin koska se on järkevää - jos ihmisellä olisi siihen tekninen ratkaisu, tätäkään keskustelua ei käytäisi - eikä sitä olennaisesta näkökulmasta edes tavoitella.

Toinen puoli suomalaisesta käytännöstä ovat kiireisten verkostoitujien "sosiaalinen pääoma", johon en nyt mene enempää. Suomalaisten ämmien koiraharrastusten törkeydellä sen sijaan ei ole mitään rajaa. Nämä henkilöt feminismi kuvaa (sukupuolen mukaan itsestäänselvästi) aggressiottomina.

--

1 Puolustusministeri kimpaantui armeijan kasvislinjasta: "Ideologista pakkotuputusta ei tarvita" – Pyytää kasvisruoasta selvityksen

Puolustusministeri Niinistön kasvisruokakommentit nousivat Ruotsin television kärkiuutisten joukkoon

2 Armeijaan tulee pakollinen kasvisruokapäivä joka viikko – syynä terveellisyys ja ilmastonmuutos

Varusmiesten muonituksesta vastaava Leijona Catering kasvisruokalinjauksesta: "Mielestämme tämä ei ole järkyttävä muutos"

3 Ilmastonmuutos on uusi vihollinen, johon Puolustusvoimat varautuu – ”Sokkeja on tulossa, kun ääriolosuhteet pahenevat”

Luokka: »
Luotu 2018-08-24 13:42 | Muokattu 2018-08-24 14:11
http://raulihaverinen.fi/?id=341