Rottauutisointien jälkeiset vainojuoksut

"Kuule, älä viitsi ruokkia niitä rottia."

"Yleisradio on tuolla viereisessä korttelissa. Käy sanomassa asiasi sinne."

[jotain sekavaa jonka päälle sen alta juostessani huudan "mene nyt helvettiin jo"]

"-- kultaseni."

Ihmistä joka ei median perässä juostessaan erota tiaisia rotista ei voi ottaa mihinkään keskusteluun. Tässä on kätkettynä kaikki se mikä ihmisen ajattelussa ja olemisessa on ongelmana.

***

Taustalla edellisen illan uutinen Yle Uutiset 7.11.2018 (ajassa 19:40-22:05) jossa haastateltavana myyntipäällikkö (anticimex), ympäristöpäällikkö (muuramen kunta).

Keskustelu siirtyy tiiviisti ympäristöpäälliköllä (todellisuudesta vieraantuneista) koiranulkoiluttajista lintuihin: "terveystarkastajan mukaan yks yleisimpiä syitä on lintujen talviruokinta" (21:10-21:14). Tämän jälkeen toimittaja toimittaja toki jatkaa sen missä se elanto varsinaisesti on: "tehokkain keino torjua rottia on ennaltaehkäisy" ja mainitaan kompostori, tunkio, ulkovarasto, jätehuolto.

Nämä fyysiset elementit ovat ihmiskulttuurin virallisessa puheessa tunnistamat yhteydet. Vainokulttuuri tunnistaa muitakin.

Se että myyntipäällikön tärkeä johtoaihe on "hygieniahaitta" on sen kaltainen pääpaukku jolla ei voi luonnossa edetä vedättämättä tätä sumputtavaa onnettomuuden ilmapiiriä.

Ajattelumallina tämä on jatkokehityksineen laitostava. Laitostaminen taas on äärimmäistä yhteiskunnallista rakenteellistamista jossa yksilö vieraannutetaan välittömästä ympäristöstään ja siinä sivussa kaikesta ympäristöön ja sen elävyyteen liittyvästä ymmärryksestään. Ja silti yksilö jää kaipaamaan luontoaan, ja ymmärtää osallisuuttaan siihen - vaikka sitten epätoivoisesti.

***

Sanoinko jossain että huoli ei sinänsä ole aito? Siivosin eilen alkuillan pimeällä kolme pensaanalustaa kaurahiutaleista, omenankuorista ja leivänpaloista. Minusta näitä ei ole välttämättä edes tarkoitettu linnuille... Sama pätee Helsingin Rautatientorilta näytettyyn arkistovideokuvaan.

***

Olennaisesti tarkoitin sanoa että te elätte väärää elämää joka kerää onnettomuutta.

Rotat ovat täällä olivat ne näkyvissä tai eivät. Miksi ne ovat täällä? Ja miten ne ovat meissä kun ne eivät näy? Mitä me teemme kun ne ovat meissä? Mitä me pidämme omanamme? Mikä se lähin koira on? Missä se elää? Mitä se kerää? Miksi me muka tarvitsemme siihen koiran?

Kun luonto ei toimi niin kuin me toivomme, se saattaa esittää meille kritiikkiä.

Já jos jotain nä¥ttää tapahtuvan, jϴtain muutakin saattaa olla t€kèillä.

"Varokaa nyt sitä hulluutta jota elätte."

Luokka: »
Luotu 2018-11-08 11:55 | Muokattu 2018-11-08 19:46
http://raulihaverinen.fi/?id=365