Ruma hallinto IV

Pahoin pelkään että porvarien hyväksikäyttövedätyksen totaalisuudessa on toinenkin puoli.

Porvaristo on nyt haksahtanut sen sorttiseen ympäärinsä vainoiluun, että heidän hanhiasiassa näkemänsä "viihtyvyyden lasku" on ilmaus aivan jostain muusta - porvariston sisäisestä tyhjyydestä, ja tällä tiellä kovin monelle koiravedätyksessä viihtyilevälle vainoharrastelulle voi tulla odottamaton loppu. Tämä on joka tapauksessa se paikka jossa ihmisen olemassaolo ("yksilön eksistenssi") mitataan: mikä on hänen suhteensa hullunsaalistimeensa.

Mutta onko tosiaan niin, että kun porvari ei viihdy, porvarin täytyy päästä tappamaan?

Hanhet ovat toivottuja, koska ne ovat parempaa seuraa. Ja vaikka ne eivät viihtyisi meidän seurassamme, on niiden läsnäolo parempi kuin kuolemassapiehtaroivan koirahelvetin. Ne ovat eri tavalla rauhattomuutta aiheuttavia, mutta se on luonnon liike, se joka on suojelemisen, ja suojaamisen, arvoista - ei siinä kuulu viihtyä.

***

(Esimerkiksi pulut taas eivät ole tätä - ne ovat ihmisten sivilisaation establisoituneisuutta hyväksikäyttävää perversiota, jolla ei tee mitään. Mutta on eri asia raivota tätäkin, tavalla johon jokainen porvarivedättäjä sortuu. Ja voihan olla että joku päivä käy niin että he vedättävät hengiltä toisensa.)

***

Ymmärtävät ihmiset, älkää nyt vedättäkö koirahullujanne sinne, koska ne hyökkäävät aivan minne sattuu, aivan mistä tahansa käskytyksestä. Minkäänlaiselle ihmisjoviaalisuudelle ei myöskään oikein ole tilaa, koska voi helvetti sitä helpotuksen hetken aikana tapahtuvaa sekoilua.

***

Viihtyminen on massamurhaan verrattavaa helvettiin vedättämistä. Suoja tätä ristiinkusettamista vastaan on lähinnä kärsimys. Kärsimyksessä on kuitenkin se toinen puoli, että sen lähellä ei välttämättä voi elää.

Luokka:
Luotu 2018-02-16 21:42 | Muokattu 2018-02-17 10:52
http://raulihaverinen.fi/?id=177