Teknologian käytöstä

Pentti Linkola muistaakseni sanoo että teknologia tekee ihmisen elämän liian helpoksi ja tarkoittaen ilmeisesti että siitä riippuvuutta tulee siksi karsia.

Asian voi kuitenkin kääntää niinkin että kyseessä ei ole teknologia itsessään, vaan kliseisesti se mihin sitä käytetään. Eli nyt sitä käytetään lähinnä viihtymiseen, kun sitä voisi käyttää esimerkiksi muiden elämänmuotojen elämisen mahdollistamiseen. Teknologiaa ei välttämättä tarvitse käyttää siihen suoraan, vaan käyttää sitä ihmiselämän mahdollistamiseen siten että ihmiselle on mahdollisuus pitää ympäristöstä tällä tavalla huolta - ts. ihmisellä ei ole tarvetta kilpailla tilastaan maailmassa.

Ihminen luopuu elämänsä helpottamisesta lopettamalla etsimästä viihdettä, elämyksiä ja ikuista elämää - ja kantamalla huolta. Ja teknologiaa ihmisellä on tämän mahdollistamiseen aivan riittävästi.

Mitä Pentti Linkolaan tulee, hänen näkemyksensä perustuvat petoeläimen kaltaiseen arkaaisuuteen ja raakuuteen, enkä voi sitä tältä osin mitenkään kannattaa. Hänelle elämän (ja luonnon suojelun) tulee olla petoeläinten kanssa raahautumista, ja muu luonto ottaa paikkansa tässä kontekstissa.

Luokka: »
Luotu 2016-02-08 14:21 | Muokattu 2016-02-09 18:13
http://raulihaverinen.fi/?id=117