Viihtyjät III

Huomasin netissä olevasta kuvasta yksityiskohdan joka voi auttaa selittämään mikä tuo häslinki Töölönlahden suppausfirman ympärillä on ollut, eli tuo piiritetty linnunpönttö.

Onko linnunpönttö ollut tuolla jo aiemmin, vai onko yrittäjä ehkä itse sen tuonut? Hiukan vanhalta se kyllä näyttää. Siinä voi joko pesiä tai ei voi, mutta tuo toimintamalli on joka tapauksessa huono. Joissain tilanteissa ainoa ymmärrettävä ohje on jättää hiukan etäisyyttä, mikä taas ei saa muuttua välinpitämättömyydeksi sekään.

Myös Varsapuistikossa kävi toissa kesänä yhtenä päivänä fillarihuolto, ja hän sijoitti tavaransa linnunpöntön alle (jossa ei sinä kesänä pesitty).

Tavat joilla ihmiset kiinnittyvät ympäristöönsä, ovat erikoiset, ja jossain määrin luonto mukailee niitä. Kun ristiriita kuitenkin ilmenee, kyllä se on todellinen. Tämä on ongelma ihmisten kanssa, he eivät välitä vaan jatkavat valloitusryssintäänsä johon heidät on vedätetty.

Ongelmien ilmetessä ihmiset eivät ylipäänsä välttämättä tiedä mikä ongelma on, vaan alkavat keksiä mitä sattuu, tai sitten määrittämättömyydessä ongelma on, että kaiken aikaa liikutaan stressaavuuden rajoilla, eikä sitä jaksa. Stressaavuus taas johtuu siitä että yritetään tehdä jotain mitä ei voi tehdä. (Tämä taas ei välttämättä korjaannu lisäämällä kilpailua, että löytyisi joka tilanteeseen joku joka pystyy.)

Toinen seikka on että ihmisten juhlat ja vapauden huumat ovat ryssiviä, ja vaativat uhreja. Joku menee jossain samalla harhaan kun toiset saavat lisää vapautta ja pinta-alaa. Tällä periaatteella ihmiset ovat maailman valloittaneet, ja ongelmat ovat sen mukaiset (koiralla pääsee joka paikkaan).

Ongelma koiraihmisten kanssa joka tapauksessa on, että he tosiaan luulevat voivansa mennä joka paikkaan mihin se koira näyttää menevän, ja siihen mennään sitten viihtymään ihan ajan kanssa1. Tästä seuraa monenlaista ilmapiirin kiristymistä, ja joillekin se tarkoittaa että kuolema alkaa kiertää ympärillä, ilman että siihen helposti löytää selitystä. Osittain tähän koira-aiheeseen jo viitattiikin julkisuudessa (koira-suppaus).

Joku ongelma on varmasti alunperin ollutkin jos sitä on tarvinnut ryssiä koirilla, mutta ratkeaako mikään koirilla, sillä että ympäristö korvataan ja turvotetaan koirilla?

Kulttuuriteoista taas puhutaan liikaa - ne eivät ole itsessään arvostettavia - kulttuuri on kuolemaa, ja ainoa tapa tehdä sitä mielekkäästi on kommunikoida tämän ilmiön suhteen mielekkäästi.

Yleisohjeena: Kun mennään yhden linnun pesinnälle, mennään kaikkien lintujen pesinnöille.

--

1 Kotisivuillaan yritys mainostaa itseään "Helsingin huolettomimpana sup-vuokraamona", ja lintujen laulu yhdistetään siihen:  "Hakunan paratiisissa musiikki soi, ihmiset nauraa ja linnut laulaa... Nautinto on taattu." [2018-05-15]

Luokka:
Luotu 2018-05-13 13:39 | Muokattu 2018-05-15 16:31
http://raulihaverinen.fi/?id=260