Yleinen ilmapiiri

Pari kommenttia Susanna Koskesta ja yleisestä keskustelusta:

Meillä on kaikilla mahdollisuus maksuttomaan koulutukseen, jopa niin korkealle kuin rahkeet riittävät. Kun yhteiskunta tämän koulutuksen kustantaa, niin meillä yksilön vastuu ja velvollisuus on olla työmarkkinoiden käytettävissä; kukin tietenkin kykyjensä mukaan...1

Ajattelussa on se virhe, että yhteiskunta ei mahdollista, vaan velvoittaa peruskoulutukseen, ja käytännössä myös jatkokoulutukseen. Tavoite on saada jokainen teko jatkuvaan kontrolliin jossa se on verrattavissa johonkin asetettuihin standardeihin. Toimii paperilla hyvin, mutta normit eivät välttämättä ole hyväksyttäviä, eikä tapa jolla niitä arvioidaan.2

Tämän keskustelun johtotähdet ovat riivinrautoja joiden läsnäollessa ei voi tehdä mitään. Tämä ilmapiiri sairastuttaa, mikä on ilmeisesti tarkoituskin. Tämän jälkeen ihminen saadaan johonkin lokeroon jos hänelle ei aiemmin ollut sellaista.

"On sitten kokonaan eri kysymys siitä että onko meillä järkevää olla täntyyppisiä" kansanedustajia "jos se on jotenkin nöyryyttävää" selviytyä näissä helveteissä.3

Tämä täysin typerä henkilö joukkioineen on vainoaja, jolla ei ole mitään annettavaa. Juuri niin, annettavaa. Ei varmaan tarvitse tehdä selväksi mihin suuntaan se raha tosiasiallisesti pyrkii liikkumaan, ja koko keskustelun tarkoitus on että se myös pysyy siellä.

Odotetaan kun sosiaalidemokraatit pääsevät taas vauhtiin...

Teille normit, meiltä normit pois! Rallallaa!

Tämä on jo hiukan hysteeristävää, mutta jos he saisivat jatkaa pidempään sitä mitä ovat tekemässä, mihin asti he olisivat valmiita menemään.

--

1 "Kohtaaminen pitkä­aikais­työttömän kanssa nostatti myrskyn – nyt puhuu Susanna Koski" | is.fi 2018-05-15

2 Typerää päänpaukutusta ei kukaan jaksa. Hallitus haluaa aktivoida, lukiolaiset haluavatkin välivuoden: "Ennätysmäärä lukiolaisia aikoo pitää välivuoden, tutkija: Voivat löytyä syrjäytyneiden listalta" | yle.fi 2018-05-16. Energia menee turhaan, ja se on jostain pois.

3 "Pitäisikö toisen asteen koulutuksesta tehdä maksutonta? 'On väärin, jos taloudelliset syyt koituvat esteeksi'" | yle.fi 2018-03-12. Susanna Koski A-Studiossa: "toimeentulotuki viimesijaisena sosiaaliturvan muotona niin sitä on mahdollista käyttää... on sitten kokonaan eri kysymys siitä että onko meillä järkevää olla täntyyppisiä tukimuotoja jos se on jotenkin nöyryyttävää käyttää niitä" (video ajassa 10:04-10:20).

Luokka:
Luotu 2018-05-15 21:30 | Muokattu 2018-05-16 16:15
http://raulihaverinen.fi/?id=263