Kaksi mielipidettä

Gyldénintie 2 / Asemakaava 12529 2017-013132

Mielipide 1

Mällikulttuuriko tarvitsi nyt näin paljon lasia puistoalueen reunalle?

Mielipide 2

Suunniteltu rakennus on liian lasinen puistoalueen reunalle, ja lisää lintujen törmäysriskiä alueella. Suurissa ikkunoissa tulee käyttää vähintään jotain varjostustekniikkaa lasipinta-alan pienentämiseksi huomattavasti.

Lasittamisessa ei ole mitään normaalia, vaan ongelma on alkanut muiden teknologisten ja kulttuuri-ilmiöiden ohella jo 1800-luvulla ja jatkunut harkitsemattomana sitä mukaa kun suurempia laseja on ollut saatavilla. Teillä on aiempien sukupolvien virheet korjaamatta, ja niiden pahentaminen ei ole mielekäs ratkaisu.

Suuren tilhiparven törmäillessä vuodenvaihteessa Helsingin yliopiston lasitetulla ja lasisemmaksi käyvällä keskustakampuksella (sattumoisin lintuja takerruttavaa roskaa jättäneen Lux Helsinkinne rakentamis- ja purkupäivinä) keskustelemani ihmiset puhuivat kaikki myrkyttämisestä. On törkeää ihmisten harhaanjohtamista pitää yllä rakenteellista järjestelmää joka ei korjaa itse tekemiään virheitä vaan hyökkäyttää ihmisiä toisiaan vastaan.

Säätäkää itsellenne mielekäs ohjaava toimintarajoitus, koska kestävää kehitysperiaatetta teillä ei tällä hetkellä ole. Tällainen rajoitus ei ole vain toimintaa rajoittava, vaan sille suuntaviivat antavana ohjaava, joka mahdollistaa esimerkiksi uudenlaista ympäristöä huomioivaa estetiikkaa, ei Lux Helsinkinne tuhonäytelmiä.

New York ei vielä säätänyt lakeja pilvenpiirtäjilleen, mutta matalampaan rakentamiseen saa viitekohdan esimerkiksi heidän uudesta lintuturvallisia materiaaleja koskevasta laistaan.

Luokka: »
Luotu 2020-01-26 10:06 | Muokattu 2020-02-11 09:14
http://raulihaverinen.fi/?id=442