Viimeinen vainoaalto

Ihminen kiristää ilmapiirin ympäriltään ihan itse.

Julistetaan tällä päivämäärällä ihmiskunnan viimeinen vainoaalto alkaneeksi. Sellainen jossa vainotaan tuottavuutta ja sitä vastaavaa viihtymistä häiritsemästä jokainen eläin tältä planeetalta1.

Sitä mukaa kun ensimmäinen häiriö on poistettu, tarkentuu että näitä häiritsevyyksiä on loputtomasti lisää, ja ihminen voi siinä sivussa muuttua siksi koneeksi joksi on aina halunnutkin.

Silloin mikään ei enää häiritse, mutta harmi että mitään ei myöskään jäänyt jäljelle.

***

Minun piti kirjoittaa naakkaan ja merimetsoon liittyvistä rauhoittamisen purkusuunnitelmista, mutta totean vain, että en itsekään pidä naakoista, ja merimetsot edustavat sen sortin mytologiaa että niihin olisi hyvä pitää etäisyyttä.

Naakan kohdalla on mainittu halu antaa mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöönsä2, merimetson osalta jossain oli maininta luonnonsuojelusta yhden lajin ehdoilla3. Nämä ovat sinänsä käypiä argumentteja molemmat, ongelma on kuitenkin se, että molempien osalta rauhoituksen purkusuunnitelmissa ensisijainen intressi ei ole minkäänlainen luonnonsuojelu, vaan luonnon mahdollisimman tehokas ja häiriötön hyväksikäyttö4.

Kolmas vastaavassa tilanteessa oleva lintulaji ovat valkoposkihanhet, joiden osalta argumentti on Helsingissä "viihtyvyyden lasku". Tässä vainotaan nyt pahemman kerran jotain ilmapiiriä, mutta se viihtyvyysongelma ovat juuri nämä samat ihmiset puistojuhlineen, ne koirat joilla kaikki piiritetään, ja se lokkiseurue. Jos jotain on poistettava, aloittaisin tästä lihatalouden seurantaletkasta.

***

Jos ihminen muokkaa maailmaa "paremmaksi", sen täytyy muuttua sellaiseksi sitä mukaa myös itse. Jos ihminen muokkaa omaa mielekkäissä suhteissa lähiympäristöään, sen täytyy vetäytyä sähläämästä etäämmältä.

Tämä on esimerkki ongelmanratkaisusta jonka takia esimerkiksi suomalaiseen yhteisöllisyyteen tai työelämään ei voi osallistua. Koko touhu on paskaa jyräämistä.

Ihmisiltä on jäänyt näkemättä, että naakasta suomalaiset ovat saaneet juuri itsensä näköisen seuralaisen. Samaa voisi jossain mittasuhteissa kysyä naakoiltakin, mutta mitä puolestaan Suomelle (natseille ilman juutalaisiaan) jää jäljelle kun se on ylimielisyydessään tappanut kaiken itseään häiritsevän.5

--

1 Käytännössä ne eläimet korvataan koirilla (karjan lisäksi), mutta en kehdannut ehdottaa enää tätä, kun se on jo niin hyvässä vauhdissa.

2 Nyt loppui naakkojen rellestys: Hallitus esittää rauhoituksen poistoa pikaisesti | yle.fi 2018-06-07 | "Rauhoituksen lopettamisen tavoitteena on ehkäistä naakoista aiheutuvia ongelmia ja antaa vahingonkärsijöille mahdollisuus vaikuttaa omaan elinympäristöönsä. Naakkojen suojelulle ei myöskään kannan kasvettua voimakkaasti ole enää perusteita, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sanoo."

3 Tuonen lintu| yle.fi 2018-06-05 | "Kumpikaan ei tunnustaudu luonnon viholliseksi, vaan heidän mielestään merimetso heikentää monimuotoisuutta. – Jos tätä luonnonsuojelun piikkiin tehdään, niin luonnon täytyisi olla monimuotoinen. Ei vain niin, että yhtä lajia suojellaan, huomauttaa Kalevi Ahonen." Kaloistako tässä oli kyse? Minusta he ovat menossa sinne kalastamaan. "Pohjanmaalla on tekemisen meininki. – Nyt pitää rohkeasti laittaa virkamiehet ruotuun." Kuriin? Ojennukseen? Aseisiin asti?

4 Nämä ihmiset eivät suojele luontoa, vaan korkeintaan "hoitavat riistaa", siten että sitä riittää. Koulutkin alkavat sattumoisin samaan aikaan metsästyskauden kanssa - törmäillään.

5 Jatkuu tekstissä Murhasikailu.

Luokka: »
Luotu 2018-06-08 20:49 | Muokattu 2018-06-12 12:02
http://raulihaverinen.fi/?id=289