Muistot

Muistiin tilana liittyviä kirjoituksia.

***

Muisti ja muistot eivät ole (vain) yksilössä, vaan ne ovat (myös) ympäristössä.

Syy muistojen katoamiseen on alistuminen. Esimerkiksi köyhyys1 on vain välillinen syy. Muistojen tila siirtyy enemmän ja enemmän toisen omistukseen. Ainoa tapa pitää kiinni tästä on vuorovaikutus ympäristön kanssa, mutta sitäkin vainotaan... koirilla. Köyhät ovat lopulta rottia jotka tappelevat toisensa hengiltä.

Muistot voivat kadota myös siksi että niistä vetäydytään, ne eivät enää ole itselle tärkeitä. Tuo elämä oli väärää elämää. Jäljelle jää sekavien episodien temmellyskenttä, jonka tarkoitus on jo jokin muu.

***

Unikin on vedätyksen purkautumista. Vrt. rutiini ja unensaanti.

***

Maailmalla on muistissa kaikki mitä täällä on tehty – kyllä se on täällä muistissa, vaikka et itse sinne enää löytäisi. Älä huutele sinne perään enää mitään.

 --

1 Virikkeettömyytenä, tilastollisesti - ratkaisu nähty, tilastollisesti, tekemisenä: "Tutkimus: Köyhyys altistaa muistisairauksille" yle.fi 2018-05-18. Muistisairaudet tosin ilmeisesti liittyvät enemmän lähimuistiin - tarkennan näkökulmia myöhemmin. Yleinen tarkoitus on siirtää ajattelun painopistettä mitattavasta yksilöstä "johonkin muuhun". Dialektinen ajattelu mielestäni myös lähtee usein jonkinlaisesta ajatussumpusta, jossa asioita käsitellään rinnakkainkin, ja jonka tarkoitus on siirtää tarkastelu johonkin toiseen intuitiiviseen perspektiiviin, jota sitten avarretaan. Ajattelun hämärtämiseksi se ei tietenkään saa jäädä.

Luokka: »
Luotu 2018-05-18 10:43 | Muokattu 2018-06-25 12:42
http://raulihaverinen.fi/?id=270