Hirvien mailta

Hirvet, saamelaiset, suomalaiset... Nämä hirvien alkuperäiset maat valloitettiin lihan perässä, eikä tässä ilmastossa ole helppoa elää ilman sitä. Linkola haluaa jatkaa tätä metsästäjän perinnettä, mutta tässä suhteessa teknologiasta voi olla apua.

***

Lihansyöntiä on perusteltu suomalaisen ruoantuotannon omavaraisuuden säilyttämisellä, mutta esimerkiksi rehussa käytetty soija tulee ulkomailta. Vaikka sen osuus rehusta on Suomessa 5-18 prosenttia, tuontisoijasta kuitenkin 95 prosenttia menee rehuun1. Maatalousmaasta ylipäänsä menee 70 prosenttia eläinperäisen ruoan tuotantoon2, mikä merkitsee hukkaa ruoantuotannossa. Yksi kilo lihaa vaatii kymmeniä kiloja rehua3.

Miten nämä laskelmat menevät?

--

1 Suomessa eläimille annetaan soijaa oletettua vähemmän

2 Vähemmän lihaa lautaselle

3 Ruuan vesijalanjälki

Luokka:
Luotu 2018-02-27 10:46 | Muokattu 2018-02-27 14:26
http://raulihaverinen.fi/?id=183