Ruma hallinto II

Joku taiteilijaksi ryhtynyt sanoi suunnilleen "olen työkykyinen, mutta en teidän työkykyinen".

En tiedä hänestä enempää - joka tapauksessa:

Työttömiä halutaan työkyvyttömiksi. Heitä ei voi käsitellä toisin.

Ja ne jotka toimivat toisin, eivät ole toivottuja. Suomalaisessa työelämässä on vain yksi ääni.

Yhteisöillä on kaikilla preferenssissä, ja tiellä olevat kärsijänsä. Eikö ole klassista vainoa vedättää tähän jotain kyvyttömyyttä?

Ja mikä on vainoa vastaava etiikan muoto, silloin kuin vaino yrittää irstailujensa keskeltä esittää moraalista: hurskastelu. Ja sillä tiellä on Suomi. 

Jostain syystä täällä alkoi tuntua Puolalta. Pian on taas Pääsiäinen.

***

Jokaisessa helvetissä on toisia helvettejä liittyneenä. Yhden helvetin iänikuinen koiraroikkujaämmä päästää koiransa liukumaan jaloille. Jossain taitaa olla elokuvantekijä liikkeellä. Mutta voi sitä päättymätöntä pahantahtoisuutta kun hän keksii rumuutensa.

***

Asekaupan pojat ovella. Voihan siinä kahvitella ja roikkua ilmapiiriä ihmettelemässä, mutta onhan se vähän tekopyhää. Lapsillakin on vähän kiivas tahti - erikoinen perkele sitä piirittää. Hulluuteen ne kasvavat ja kasvatetaan.

***

Tiedän yhden henkilön. Pidin häntä harmittomana hörhönä ruusuineen ja ylipukeutumisineen, ja jota kohtaan minulla oli luontainen taipumus tuntea sympatiaa. Jossain välissä huomaamattani väsyin - en tiedä mitä tapahtui muualla. Tässä henkilössä on se halveksuttava piirre että hän lähtee armeijan voimalla ajamaan hulluuden ja hysterian asiaa - tiedän että hän myy itseään neuvottelijana.

***

Nuori ei tiedä mitä se on, kun joku alkaa valloitella kauttasi. Jotkut saavat mukaansa psykoottisen seuralaisen jonka ote ei hellitä - niin kauan he huutavat vapauksiaan ja tuomioitaan. Israel, oikeudentuntoisten marssi.

***

Suomen pörssi nousee.

Luokka:
Luotu 2018-02-14 17:45 | Muokattu 2018-05-21 16:40
http://raulihaverinen.fi/?id=174