Koiratutkimukset

Koirien terveysvaikutukset ovat kulttuurisidonnaisimpia tutkimustuloksia mitä ikinä voi löytää. Metsästäjät jotka on vedättäneet koirilla vuosisatoja toisiaan vainohelvetteihin eivät voi osata elää ilman niitä: keskittymiskyvytön apaattinen helvetti toisten ihmisten koirien kusetus- ja paskarutiineilla, kiskoontua äkkinäiseen intoon ja samantien sammua uudelleen. Jos koira auttaa jotakuta kapeassa merkityksessä, mitä se tekee toisille? Banaalisti, kyse ei ole koirasta, vaan hallinnasta, vallasta. Ihmiset on seksuaalisuuttaan myöten vedätetty tähän.

Kulttuurisidonnaisuudella (ehkä väärä sana) tarkoitan että koira voi kyllä herättää lukkiintuneen universaalistikin (se todennäköisesti tapahtuu saalistuttamalla), ja antaa ymmärrettävää havainnoitavaa reaalikiinnittyneisyyden piiristä, mutta koirat ja pedot ylipäänsä ovat ihmisen muun luonnonhallinnoinnin ohella ensisijainen syy, että luonto ylipäänsä pakkaantuu niin tiukkaan, että mikään ei liikuta. Minä en myisi niille yhtään ihmistä missään tilassa.

Olisi nähtävä "koiran terveysvaikutusten" tuolle puolen, luonnonhavainnointinsa selvittämiseen. Puhunkin mieluummin havainnoinnista kuin suhteesta, koska suhde vielä suuremmassa määrin ja helpommin ottaa haltuun, ennen kuin edes tietää mitä on tekemässä.

Luokka: »
Luotu 2018-05-05 14:30 | Muokattu 2018-05-06 10:56
http://raulihaverinen.fi/?id=245