Luontouutisia

Naakka on ollut tulilinjalla ennenkin – kirkhakkisten häätö oli jopa polttaa Naantalin luostarikirkon vuonna 1628

"Naakka kuitenkin edustaa luomakunnassa hyvin harvinaista korkeaa moraalia."

Kuinka kauan moraali on yhtä kuin kirkko? Kuinka kauan läpi elämän kestävä parisuhde on identtinen sanalle moraali? Parisuhde ei ole välttämättä kuin itsekkyyden liitto. Parisuhde sitoo muitakin kuin kyseiset kaksi osapuolta, ja se voi olla sidotulle ympäristölleen helvetti.

Parin vaihtaminen voi olla tilanteiden muuttuessa eettinen teko, myös luonnossa.

***

Ihmisestä kehkeytyi kelpo kumppani!

"Koira on vihdoin saanut kesytettyä ihmisestä itselleen täydellisesti antautuneen kumppanin ja avustajan."

Sikäli kuin koira liittyy luontoon, ainakaan missään positiivisessa merkityksessä... Sinänsä ihan hyvä, mutta kriittinen ajattelu koko ilmiötä kohtaan puuttuu täysin. Edustaa nykyajan flow-ajattelua, jossa kaikki on hyvin niin kauan kuin mitään ongelmaa ei tule tietoisuuteen. Pois alta! Erittäin hyviä uutisia lääketeollisuudelle.

***

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi metsästyslain 5 ja 41 §:n muuttamisesta

Suomen Kennelliitto ry ja Suomen pystykorvajärjestö ry kannattavat esitystä ilman perusteluja, "perusteltuna ja hyvänä muutoksena". Aina valmiina, koko ajan uutta ja monipuolisempaa tappamista. Kokoajan pakkaantuu naamalle jotain uutta ihmeellisellä tavalla.

***

Metsäkato uhkaa jopa satojatuhansia eliölajeja – isot nisäkkäät ja hyttyset poikkeus eläinten joukossa

"Häiriöille herkät lajit saattavat vain korvautua häiriöitä kestävillä, ihmistoiminnan suosimilla lajeilla, kuten rotilla ja tulimuurahaisilla."

Tässä on hyvin kuvattu se seikka, että ei-toivotut ilmiöt (kuten rotat) ovat seurausta ensisijaisesti ihmisen hyötymispyrkimyksestä. Hyötyminen on kiristin, joka kasvattaa intensiteettiä, ulkopuolista valmiutta liikkua tai hyökätä.

Siitä ei tässä puhuta, mutta vasta toissijaisesti on kyse esim. lintujen ruokinnasta, jota yksinkertaisesti tehdään väärässä paikassa, väärään aikaan, tai väärällä tavalla. Monenlaisella muuntelulla ruokinta onnistuu lähes mahdottomissakin paikoissa, mutta ei välttämättä väärään aikaan tai väärällä tavalla, ja ne tavatkin ovat mutkikkaampi juttu.

Luokka:
Luotu 2018-04-12 17:07 | Muokattu 2018-04-14 10:35
http://raulihaverinen.fi/?id=212