Ihmissuhteita

Irrallisia huomioita ja ihmissuhteiden käsitteitä.

***

Ihailu: Joitakin ihmisiä ihailee luonnolliselta puoleltaan, mutta ei välttämättä siltä mihin hän on menossa ihmisenä. Tämän voisi periaatteessa sanoa jokaiselle, mutta usein ihailtavaa puolta ei ole niin paljon näkyvissä, että viitsisi jälkimmäistäkään sanoa.

Rakkaus ei aina kirjoita johdonmukaisia lauseita – sinä ja minä vaihtavat niin nopeasti paikkaa.

***

Kohtaaminen: Ihmiset ovat paritettuja, yksilön ja yksilöiden vapaus on aika vähäinen. Reitit on avattu, tai ne avautuvat kun jotkut toiset tekevät jotain. Tämä on yhteisöllistä johdattumista.

Byrokratia: Rakkauden kärsimys on sitä että juttelemaan pääsy on hakemusrumban takana, jonka aikana kärvistellään typerysten ja kusipäiden hyökkäyksiltä.

Absurdia on sellainen ajattelu jossa lauseet eivät etene johdonmukaisesti. Se lainailee huiput jostain toisesta ajatuksesta. Se voi olla kiinnostava tapa avartaa ajattelua, koska kiehtovalle absurditeetille (vrt. taiteellinen ilmaisu) löytyy kyllä johdonmukaisempikin ilmaisutapa kun sen saa purettua kuin paradoksin, heti kun sellaista haluaa edes yrittää. Tosin voi se olla ajattelun hämärtämistäkin. Kummin vain, ihmissuhteissa sellaista ei kukaan jaksa.

Todellisuudentaju hämärtyy kun toinen ei näytä antavan mitään merkityksiä asioille joita itse piti tärkeänä ja oletti jaetuiksi.

***

Arkijuonittelu on asema johon toiseen ihmiseen tutustuttaessa asetutaan yhdessä.

Moraalipaska on sellainen selässäroikkuja jolla on käsittämätön moraalinen yliote. Vrt. pulumoraali tai varis.

Häpeä–syyllisyys: joidenkin ihmissuhteiden osalta ei ole olennaista kuka teki mitäkin, eli kenenkin syyllisyys, vaan se että niihin suhteisiin ylipäänsä koskaan oli osallinen - pohjaton häpeä.

Osa teksteistä siirretty sivulle Valtasuhteita.

***

Enkelin rakkaus ei ole homoseksuaalisuutta, vaan sitä että seksi on aivan viimeinen asia, vaikka on se ensimmäinenkin. Enkeli ei ole mikään täydellisyys, vaan sitä että kärsii toisen puolesta|vuoksi, ja johdattaa toisen takaisin yksityisyyteensä.

Hukattu: Toisen voi unohtaa ja hukuttaa asiainhoitoihinsa jolloin hän haipuu kenen tahansa zombie-armeijaan ihmeellisille tehtäville.

Hylkiö: Elokuvissa mm. toisinaan kannustetaan yrittämään "ettei katuisi koko loppuelämäänsä". Sitä yrityksen jälkeistä tyhjyyttäkään ei jaksaisi loppuelämäänsä... olla täydellinen hylkiö.

Luokka: »
Luotu 2018-04-21 19:11 | Muokattu 2018-06-24 19:46
http://raulihaverinen.fi/?id=226