Tekemisen meininki

Saalistussumppu on sellainen ajattelumalli jossa ajatus "torjunnasta" yhdistyy jatkuvaan aggressioon, jota pidetään yllä keinotekoisesti ja tarkoitushakuisesti koska sitä voi käyttää muuhun saalistamiseen. Tämä pätee esimerkiksi avohakkuisiin joka kasvattaa nuorta hirville sopivaa metsää, jotka puolestaan halutaan ampua liikenteelle vaarallisina.

Logiikka on sama kuin koirittajan virhepäätelmässä ihailla koiraa pelastavana sankarina asiassa jota se on ollut itse painostamassa... tai ihailla varislintuja älykkäinä... tai suojella eläimiä riistana.

Se on pragmaattisuutta ja opportunismia, "kannatettavaa" torttua tortun päälle kuten joku mansikanviljelijä sanoi joka myi italialaiselle turistille oikeuden ampua rastaita pelloilta(an).

Koko järjestely on eläinrääkkääjän unelma munien rei'ittämisineen. Sinne mahtuu koko ajan uutta. Ja kaikki kuolema kelpaa.

Hirviöitä vai hirviöintejä?

Saalistussumppu on törkeä loukkaus jota voi olla vaikea antaa anteeksi. Mutta eipä sitä pyydetä anteeksi. Että syytös ei ehdi muotoutua täytyy kaiken aikaa vaientaa ja tehdä naurettavaksi, hyökätä siihen minkä kulloinkin eteensä saa, ja jos ei sitä tee, käyttää tätä juonitteluunsa.

Terveys on saalistajan terveyttä.

Luokka: »
Luotu 2018-12-16 21:50 | Muokattu 2018-12-16 22:03
http://raulihaverinen.fi/?id=378