Valtasuhteita

Erityisesti alistavia valtasuhteita käsitteleviä lyhyitä tekstejä. Ks. myös Ongelmanratkaisu.

***

Kilpailla ja liittoutua on ihmisten hallintomalli, normaali oikeus ja velvollisuus. Muulle ei ole jätetty tilaa.

Helppo kohde: Ihminen joka sietää toiset ihmiset, ja tekee siitä huolimatta yhtään mitään, on helppo kohde ala-arvoisille idioottien hyökkäyksille.

Nöyryyttäminen on sitä kun käydään (hyökkäännytään) sokeana kilvalla ja vuoroin lyömään sitä joka jo valmiiksi ryntätty jostain vakiintuneisuuden absurditeetista käsin.

Jokaista epäoikeudenmukaista käytäntöä suojellaan (vähätellään) viimeiseen asti (vs. tuuliviiri), myös lisäsäädöksin joilla varmistetaan puskuria.

Vähättely "tärkeämmillä ongelmilla" on juuri sen rakenteen ylläpitämistä joka ne aiheuttaa. Joskus tässä voi sopivassa asemassa toimia joulupukkinakin.

***

Yhteiskunnan tarkoitus on hyväksikäyttäjien turvottaminen. Sen hallitsemat resurssit on varattu tähän. Omantunnon vapaus olla siihen osallistumatta tehdään mahdollisimman tukalaksi. Ei voida puhua "kortensa kekoon laittamisen" tasa-arvosta koska (omantunnon) tukaluus osallistua tähän järjestelyyn ei ole kaikille sama.

Työn hinta ei saa olla liian korkea. Tämä tarkoittaa ensinnäkin sitä että työttömyyttä on jäätävä, koska muuten hinta nousee liikaa. Tämän lykkäämiseksi työnhakijoita on lisäksi painostettava perusteetta (kaikki he eivät voi saada työtä), ettei hinta nouse liian varhain, ja menetetään hallinta.

Heikossa asemassa olevalle asetetut byrokraattiset aktivoitumisvaatimukset on tarkoitettu puskuriksi jota voi käyttää sen varmistamiseksi että vallassa olevat voivat tehdä ilman merkittävää häiriötä ihan mitä tahansa (eli aluksi purkaa normit omalta toiminnaltaan ja sanoa sitä pakoksi). Ne ovat osa "kokonaispakettia". Niiden on tarkoitus siirtää kontrollointia marssituksessa siten, että vain toivotut pyrinnöt voivat menestyä, ja loput jäävät turhan todistelunsa hermostolliseen helvettiin. Ongelma työssä on ollut lähtökohtaisesti se, että hän sitä tekemällä riistää "itseään", tuhoaa jotain mikä on hänelle tärkeämpää. Yksinkertaisesti: tämä on pelolla hallitsemista, jossa huomio kiinnitetään epäolennaiseen, että jotkut toiset voivat kiinnittää sen siihen mihin haluavat.

Yksipuolisen vallan tarkoitus on saada aikaan se sekaannus että ahnehtiminen ja hälyttävyys eivät erotu toisistaan.

Luokka: »
Luotu 2018-06-18 09:55 | Muokattu 2018-06-24 18:43
http://raulihaverinen.fi/?id=298