Kulttuuri | Sivilisaatio #2

Kulttuuri tietoisena toimintana (tiede, taide, viihde, urheilu) on epärehellistä pakoa, ja samalla sen ympäröimän sivilisaation materiaalisen ja taloudellisen perustan olennaista hyväksymistä. Se voi esittää tai olla esittämättä perustastaan kritiikkiä, mutta irti se ei pääse, eikä oikeastaan yritäkään.

Urheilija haluaa musiikilla tyhjentää ajatuksistaan kaiken häiritsevän, ja käyttää saamansa vauhdin täysimääräisenä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/19/musiikilla-saan-haadettya-turhat-ajatukset-urheilijat-kertovat-millainen

Viihdetaiteilija taas saattaa leikkiä jonkinlaista shamaania, kerätä kuin koira vielä enemmän itseensä, riekkua tyytyväisenä saamissaan lihoissa, ja antaa vielä lisäpanoksensa uudelle saalistuskierrokselle.

https://yle.fi/uutiset/3-10546783

Tunnustetun korkeakulttuurin edustaja silpoo saaliitaan parkkipaikalla, ja toteaa että "ehkä hänellä on ADHD tavallaan".

https://yle.fi/uutiset/3-8517658

Tappohevin edustajalle luontosuhde on kuolleen eläimen esittelemistä koiralleen. Edellisen arvoa hän ei tunnusta, mutta jostain syystä jälkimmäinen on hänelle kaikki.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/25/antti-kokko-viihtyy-korvessa-ja-metallimusiikin-listakarjessa

Yleisradio otsikoi poikkeavaksi ja ei-toivottavaksi tunnistamansa ilmiön seuraavasti: "Tuore tuomio valottaa, miten lapsen metsästäjä toimii verkossa: Olet kaunis ja ihana tyttö, rakastan sinua tavalla, jolla kukaan muu ei ole ennen rakastanut"

https://yle.fi/uutiset/3-10601428

Metsästäjä toimii juuri tällä tavalla: hymyilee ystävällisesti ja vakuuttavasti rinta tulosuuntaan, ja tappaa syötäväksi. Hän voi myös laulaa ja tanssia erilaisia lauluja.

Koirilla vedätettyyn valtaan liittyy pakkokohteliaisuus, jolla saalistetaan. Kättelyssä ja hymyssä elämänpiiri jaetaan ja luotetaan toistensa saalistettavaksi siten että saalis jaetaan. Jos taas yksilö taas ei halua saalistaa, hän jää ihmetyksineen osattomaksi kuoleman keskelle.

https://www.hameensanomat.fi/kolumnit/kansalaisuuden-saa-vain-jos-suostuu-paiskaamaan-katta-virkamiehen-kanssa-kattelemisesta-tuli-tanskassa-poliittinen-kiistakysymys-248563/

https://yle.fi/uutiset/3-10356763

Ilo tosiaan on "sosiaalinen liima" joka takertuu kaikkeen saalistettavaan, sellaiseenkin joka ei halua tulla saalistetuksi.

https://yle.fi/uutiset/3-10597899

Kulttuuri on väärennös siitä mitä oli, se huutaa yhteisönsä hulluutta joka sen tuhosi.

Ismo Alankokin voi pian harjoittaa tapporynkytystään korkeimmalla mahdollisella akateemisella tasolla. Minkä asian puskuriksi tiede tarvitsee häntä?

Oli miten oli, kaiken tämän voi tehdä hiljaisuudessakin.

https://yle.fi/uutiset/3-8329196
https://yle.fi/uutiset/3-10595377

Eikä kukaan tee mitään mitä kauppias ei tekisi. Kun ihminen tämän järjestelmän sisällä vetäytyy tai pidättäytyy jostain, hän alkaa heti juonitella.

Luokka: »
Luotu 2019-01-31 22:06 | Muokattu 2019-02-01 11:44
http://raulihaverinen.fi/?id=383