Aggressiivinen rottahuutelu

Ympäristöä tuntemattomien ja sen tuhoamista eri tavoin edistävien tahojen harjoittama lintujen ruokintoihin liittyvä aggressiivinen rottahuutelu on saatava pois kaupunkiympäristöstä.

Lintujen maahanruokkiminen on usein toiminto joka aggressiivisen reaktion saa aikaan, mutta maaruokinta itsessään ei ole ongelma, vaan esimerkiksi varpusia ruokittaessa oikeinmitoitettuna usein nopein toimintatapa. Puihin ripustetut ruokintalaitteet eivät myöskään ole mitenkään itsestäänselvästi suojassa ei-toivotuilta vierailta, vaan myös niiden osalta vaaditaan huolellisuutta.

Ikävä ilmiö on myös se että nämä henkilöt näyttävät itse joko suoraan tai epäsuorasti levittävän rottia. Ruokintalaitteita saatetaan rikkoa ja niiden sisältö levitetään ympäristöön, tai jollain ihmeen tempulla aiemmin paikalla liikkuneet metsähiiret tosiaan korvautuvat rotilla, ja katoavat ympäristöstä täysin. Mitä tällä saavutetaan?

Helsingin kaupunki edistää eri tavoin piittaamattomuutta luonnonympäristöstä, ja tätä kautta siihen ja sen suojeluun kohdistuvaa aggressiota. Tästä toiminnastaan Helsingin kaupungin on otettava vastuu.

Jos mikään yksityishenkilön harjoittama toimintatapa ei syystä tai toisesta kelpaa loputtomalle joukolle seläntakaahuutajia, jotka itse eivät millään tavalla edistä erilaisten asiaan liittyvien ongelmien korjaamista, vaan mitä ilmeisimmin ovat niitä itse kaikin keinoin aiheuttamassa, ja samalla provosoivat yleistä pelkoa oman asemansa turvaamiseksi, mikä ikinä se on, Helsingin kaupungin on itse erilaisen haukankuvien kilkuttelun sijaan kehitettävä toimintatapoja esimerkiksi uhanlaistuvien varpusten suojelemiseksi.

Luokka: »
Luotu 2021-12-01 04:48 | Muokattu 2021-12-01 04:49
http://raulihaverinen.fi/?id=470