Varjosaalistajat

Eläintarhan varjosaalistajat kiertävät kaupungilla.

Ne tietävät kuinka ruoka niiden eteen kulkeutuu. Ne seuraavat joka hetki, ja se on onnettomuusvaara. Eläimille tarjottu hoito ei ole oikeaa hoitoa - saalistajat tarkkailevat kaiken aikaa. Kuoleman hetkellä haamusaalistaja iskee. Mutta kumpi oli ensin, kuolema vai kuoleman isku?

Ihmiset eivät tarjoa huolenpitoa, vaan jälleen yhden tehokkuus-, tappokoneiston. Ihminen myy sydämellisyytensä näytteillä pitämälleen murhakoneelle.1

***

Luonto pakenee. Ihminen luulee että luontoa tarvitsee kutsutella, että se näyttäytyisi. Luonto tarkkailee kaiken aikaa, mutta ihminen ei ole kiinnostava kumppani seurustella - kaikki kanssakäyminen ihmisen kanssa on halpaa väärennöstä. Ihminen vaihtaa kommunikoinnin hallinointiin milloin tahansa. Se luulee opettavansa luontoa kuin koiraa, eikä ymmärrä sitä ollenkaan.

Laumasaalistaja levittelee lihat ympärilleen. Ihmisen ymmärrys on lihansyöjän hörähtelyä.2

***

Ihmiset eivät ymmärrä että väkivalta ei pysähdy. Ei ole "kaikessa rauhassa kulkevia ihmisiä".3

Ihmisen ympäriinsä vedättämä lihatuotantoletka aiheuttaa sen, että hälytys ei toimi oikein: ns. "normaalin"4 tasolla se on joko umpimielistä hulluutta, tai tyhjäpäistä viihtyilyä.

--

1 (LISÄYS 2019-03-19: Tältä osin asia ei tosiasiallisesti koske kaikkia luonnonvaraisia eläimiä, vaan ilmeisesti satunnaisesti kaneja ja rusakoita. Muu yhteiskunnallisten elementtien aiheuttama funktionaalinen paine on tämä "symbolisempi" puoli.) Tuotantolinja jossa loukkaantuneita eläimiä kuljetetaan Korkeasaareen syötäväksi, pitäisi lakkauttaa. Se on yksinkertaisesti väärin. Vrt. koko seurannan ilmapiiri. Tarjottu hoito ei tule ihan puhtaasta sydämestä. Ei voi olla "eläinrakasta" ihmistä yleensä: ihminen voi mielekkäästi auttaa vain jotakin osaa luonnosta, ja asettaa rajoja. Eläimen harvinaisuus ei myöskään olisi niin suuri numero kuin nyt sen perustuessa ihmisen tuotannon seurauksiin.

2 Puhe haittaeläimistä ja loisista on vääränsuuntainen. Ihminen on varastanut ja valloittanut kaiken kulttuurissaan muilta eläimiltä (ja käyttää niitä alustanaan). Vrt. Kiinalainen sanonta, että rotta toi riisin lahjaksi ihmisille (Wikipedia: Mustarotta). Ja haittaeläimistä puhuttaessa: mitä ihminen on varsinaisesti antanut maailmalle. Ainoa hyöty mikä ihmisestä voi periaatteessa olla, on että se voi siirtää elämän toiselle planeetalle, sen ollessa uhattuna maapallolla. Mutta mitä ihminen haluaa: muuttua robotiksi.

3 "Viron presidentti Turun puukotuksista: 'En osaa edes kuvitella halveksuttavampaa tekoa kuin hyökkäys rauhallista väestöä vastaan'". https://yle.fi/uutiset/3-9786123 19.8.2017 klo 15:44

4 "Normaaliin" suhteutuu kaksi häiriöilmiötä: normaalin rajoittama tai hajaannuttama (ns. neuroottisuus ja muu alistuneisuus), normaalin ylittävä (erilainen pervoilu).

Luokka: »
Luotu 2017-08-21 09:04 | Muokattu 2019-03-19 09:02
http://raulihaverinen.fi/?id=141