Viihtyjät

Keskustelu Töölönlahden suppausyrityksen häädöstä on esimerkki bisneshörhöjen umpimielisyydestä viihtyilynsä perään. Katsoin viime kesänä kun joutsen saatteli lautailijoita Pitkäsillalla asti. Joutsen kulki aina edellä ja lähti eteenpäin kun lautailijat tulivat kameroineen kohdalle, johdatteli ilmeisesti heitä pois pesältään joka ainakin aiemmin oli kaukana Töölönlahden toisessa päässä, tai poikasiltaan. Ei se hyvältä näyttänyt.

Turistit ja kesäviihtyilijät ovat ympäristöään huomioimattomia vyöryjiä, ja sitä on kärsimystä katsella. Hallintopäätöksestä päätellen onneksi ihan koko Helsinki ei ole vielä täysin hörhölässään.

***

Myöhemmin päätöstä muutettiin, mikä on varmasti ihan ok jos ongelmat (vaikutukset ympäristöön) huomioidaan. Holtiton vyöry ei kuitenkaan ole vielä ihan tässä. Joku kommentoija puhui "ankeuttajista", mutta tämä asia on hiukan monimuotoisempi: toisen "kivan" alta toiset väistyvät, ja joutuvat sen hauskan kannattelemaan (sietämään, hyväksymään) - aina se ei ole mahdollista, eikä siitä milloinkaan seuraa hyvää.

Päätöksen pyörtämisen jälkeen yrittäjä edelleen piti alkuperäisiä perusteluja jotenkin outoina. Eli hyvin vähän ymmärrystä ympäristöstä - "good vibes only" ja heidän instagram-sivullaan on ensimmäisenä esillä on koiran perse. Itse heräsin siis asiaan vasta kun näin alussa linkittämäni iltalehden jutun, ja kiitin päätöksestä kaupungin palautejärjestelmään ylläolevin perustein ja liitin ongelman myös muuhun turismiin. Minulle ei vastannut maanantaina päätöksen muuttamisesta alkuperäinen virkamies vaan "

.

Markku Leijo
asukas- ja yrityspalvelupäällikkö"

Mihin ikinä tämä koiravedätys etenee, ihmiset menevät sinne pelleilemään ja luulevat olevansa hyvällä asialla kun naamalla on niin uskomattoman ihmeelliseltä tuntuva virnistys jonka täytyy tarkoittaa hyvää, eivätkä he ymmärrä pysähtyä, eivätkä ilmeisesti pystykään.

"Where have all the flowers gone?
Young girls have picked them everyone."

***

Kannattelu ei ole vain esimerkiksi taloudellista (kuten esimerkiksi joku voi työttömien "elättämisestä" sanoa), vaan hallinnan tila joka vaikuttaa osapuoliin eri tavalla, siten että valtakulttuuri kylpee perusteettomassa ylemmyydentunnossa.

"Ankeuttaminen" taas voi tarkoittaa niin montaa erilaista "hauskaa" ja "harmitonta" elämäntapaa vastustavaa näkökulmaa, siis sitä joka ei esim. "ole keltään pois", että sen niputtaminen yhdeksi (koirilla) vedätetyksi helvetiksi on... ihan helvetin ankeaa ("menkää vain sinne helvettiin").

Tämä esteettinen keskustelu ei anna mitään olennaista näkökulmaa tämän

.

perustavamman ongelman ratkaisemiseksi.

Luokka:
Luotu 2018-03-10 11:32 | Muokattu 2018-03-24 16:27
http://raulihaverinen.fi/?id=192