Kuka sinä olet

Kuka sinä olet
kun olet noin ihana.
Olet kuin toisesta maailmasta.

Rakastuessaan ihminen voi kokea virkistyvänsä toisesta. Toinen sitoo maailman ja antaa sille uudenlaisen merkityksen. (Toinen on liian kaukana.)

Toisaalta rakastumistilanteessa toisesta voi ärsyyntyä. Toisesta voi lähteä huono ilmapiiri; mutta se ei välttämättä ole hänen. (Toinen on liian lähellä.)

Onhan toki hyvinkin mahdollista että painostavuus on pysyvästi huono enne, mutta toisen ihmisen vaikutuspiirin hyvät tai huonot fibat eivät aivan välittömimmällä tasolla välttämättä kerro mitään.

Toinen voi olla ansassa tai ratsastaja.

Olennaisempaa on se miten hän asioihin suhtautuu. Nuori ihminen ei tiedä tästä mitään muuta kuin ulkoisuuksia, koska hän markkinoi itseään, ja etsii kaikkialta markkina-arvoa. Toisaalta on niitä jotka jäävät tähän markkinoivuuden kenttään pysyvästi, ja vedättävät sitä.

***

Ihmissuhteiden onnettomuus on tapa jolla ihmiset tutustuvat.

Johdattuminen -> viihtyminen -> vaihtajaiset

Periaatteessa ihan ok, mutta kaikki tapahtuu järjestetyssä ympäristössä.

-> liittoutuminen.

Tarkoitus on sitoutua sen rintaman edustajana jossa kohtaaminen tapahtui. Eikä tästä pääse viihtymällä irti. Liittoutunut väkivalta ympäristöä kohtaan on tapa ohjata tätä rintamaa niin että se ei häiritse viihtymistä. Ja toiset ovat siinä ansassa, tai ratsastavat tällä järjestelyllä.

***

Kaikilla on tietämättömyyttä, eikä välttämättä halua siihen jäädä. Yksi pohdittava kysymys joka voi johtaa johonkin on, miten ja mihin toinen kykenee ohjaamaan toista. Mutta tämäkin on usein samaa katalaa pelailua.

Tämä voi aiheuttaa katkeruutta, ja katkeruus ilmenee kyynisyytenä tai alistumisena. Molemmat ovat eräänlaista kieroutumista, vedätystä, jossa yksilö joko vedättää tai elää vedätyksessä.

***

Pääseekö tässä selville, kuka toinen on, ja kenelle ylipäänsä antaa mahdollisuuden. Milloin ilmapiiri on niin painostava (hyökkääntyvä), että koko kysymys ei ole mielekäs. Mutta silloinkin, onko se toisen ominaisuus, vai epäonninen ja sinnikäskin maailman aalto joka vaatii välitöntä huomiota. Mikä jättiläinen sieltä puskee ja mitä sen kanssa tehdä - eihän se sen syy ole että ihmiskunta on rakentanut siihen jyränsä, eikä lainkaan huomioi että nyt ei ole sopiva hetki.

Luokka: »
Luotu 2018-06-18 11:38 | Muokattu 2018-06-18 13:12
http://raulihaverinen.fi/?id=299