MuRHa RyHMä

Joskus voi olla paikallaan varoitella paikallistoimikunnastaan. Tunnetusti sellaiset eivät itse varoituksia kuuntele. Heillä on oikeus ja perintö, ja ylitsekumpuava tarve suojella sitä.

***

Eräs työuupumuksessa törmäillyt valokuvauksella kuntoutuja juoksenteli vedätysringissään eksytykseen ajautuneena.

"En[] ollut edes tietoisesti tulossa metsästä takaisin. Ajattelin vain lähteä sinne ja katsoa, mitä siellä on."1

Hän ei selvinnyt luonnossa karjankasvattajan (teurastajan) eläintä (eläinvedätystä) pidemmälle.

"Mies päätyi kävelemään epämääräisen matkan tihkusateessa ja jäi värjöttelemään huonovointisena kuusen alle. Yhtäkkiä Kauppisen edestä kulki täysin valkoinen fasaani... selvisi, että kyseessä oli hänen naapurinsa kasvattama lintu, joka käyskenteli vapaana metsässä."

Tämän hän kuittaa sillä samalla paskahuumorilla jota tämä elämäntapa simputuksistaan selviytymiseksi tuottaa.

"Kävi ilmi, että se oli jo ehditty laittaa lihoiksi. Voisi sanoa, että minä kuntouduin, fasaani taas ei. Se on nykyään täytettynä naapurini lattialla... Hän nauraa hersyvästi päälle kosken pauhatessa taustalla."

Australiassa taas villieläimet ovat kuivuuden keskellä häiriöksi karjankasvattajien viimeistä mahdollista rehua syömässä2. Hädän hetkellä luontoa ei voi auttaa vaan se kelpaa saalistettavaksi. Supikoiria kannustetaan poistamaan taktiksesti3. Varikset tykkäävät seurata tällaisia suojeluratkaisuja, ja tällaisilla suojeluratkaisuilla. Piippumetalli soi korvissa.

***

Mestarilla on oppipoika.

Valtava menestystarina. Valtava mahdollisuus.

Ihminen ei huolehdi olennaisista asioista. Ihminen huolehtii siitä mistä maksetaan. Tässä vaiheessa erikoistutaan ja nyhdetään kuka mistäkin suunnasta. Log(ist)iikka jota karjatalous tuottaa on liian tökeröä ollakseen todellista. Mutta tätä sitä eletään. Kyllä he sen tietävät, ja aikovat voittaa jatkossakin.

Pelottaako siihen puuttua, pelottaako sitä edes ajatella.

--

1 Valokuvaaja joutui onnettomuuteen ja lamaantui – valkoinen fasaani houkutteli hänet takaisin luontoon. Valokuvaus itse on vedätysrinki jossa kuolema pakkautuu liiankin tiukkaan naamalle.

2 Australiassa kokonainen osavaltio julistettu kuivuusalueeksi – karjankasvattajille lupa ampua kengurut.

3 Suomen riistakeskus usuttaa jahtamaan supikoiria pohjoisessa.

Luokka: »
Luotu 2018-08-08 14:49 | Muokattu 2018-08-08 15:10
http://raulihaverinen.fi/?id=334