Paskakeskustelu

Keskustelu eläinten paskasta on väärä keskustelu. Ulosteen tuleminen havainnon piiriin on merkki olemisesta törmäyslinjalla. Tämä on olennaista ristiriidan läsnäolon ja vaikuttavuuden kannalta, mutta olennainen merkityksellinen keskustelu on kuitenkin täysin toinen.

Jos yksilö jatkuvasti törmää paskaan tai muuhun häiritsevyyteen, hänen omassa etenemisessään tai kannatellussa vaikutuspiirissään on jotain vialla, mutta yleensä ei ole aivan selvää mikä, koska olennaisesti hän on hyökkäytettävänä.

Hygienia tai estetiikka ei siis ole ensisijainen keskustelu, vaan se, miksi kyseinen henkilö ryntää päin onnettomuutta - hänen havainnointinsa tavassa on ongelma. Se ongelma voi yleisessä merkityksessä olla ulosteen jättäjän aiheuttama, mutta siinäkin tapauksessa ongelma ei siis ole itse uloste, vaan se miksi tilanne on tämä.

Konkreettisista keskustelutilanteista, on siis yksi kysymys miksi esimerkiksi koiran ulkoiluttaja ja hänen seuraantujansa ovat tässä yhteydessä toisiinsa, suhde voi olla myös toisinpäin, ja lisäkysymys on, miksi koko koira ylipäänsä on siinä.

Kun aloin puhua koirasta tässä perspektiivissä, en mielelläni enää samalla puhu mistään muusta.

Luokka: »
Luotu 2018-04-22 18:54 | Muokattu 2018-04-24 09:46
http://raulihaverinen.fi/?id=229