Mielenterveydestä

Mielenterveystyön ongelma on että koko konsepti ei kommunikoi. He haluavat selvittää ohitsesi jotain asioita (kuten verikokeilla käytätkö päihteitä tms.) eivätkä ole mielekkäässä keskustelussa jossa asiat saavat paikkansa.

Ja niitä naisia... jotka odottavat ammatillisessa kiihkossa saavansa sinne itsensä ikäisen miehen pelleilemään.

Iltalehden jutussa mainittu psykoosi ei sinänsä olekaan vielä aivan kriittinen niin kauan kuin yksilö pysyy yhteiskunnan epämääräisen ja ohjaavan tunnekontrollin rajoissa. Hän on sekavassa mielentilassa, mutta etsiytyvä.

Harhat eivät ole harhoja sinänsä, vaan kiinnittyneisyyden luomia mielikuvia asioista joihin hän on ensisijaisesti kiinnittynyt tai johdattunut.

Yhteiskunta sinänsä ei ole totuudellinen vaan vedätyksessä teeskentelevä (periaatteellisesti kiinnittynyt), ja psykiatrisen hoidon tarkoitus olisi palauttaa yksilö sen toimintakykyiseksi osalliseksi.

Vaarallistahan tämä on.

Vedättyvän henkilön läsnäolo ja piittaamaton päällekulkeminen on häiritsevää... mutta vähän liian tavallista. Erikoisuuksia joka tapauksessa vihataan, koska ne takertuvat, mikä merkitsee epämukavaa hallinnan menetystä.

Luokka: »
Luotu 2018-04-20 21:17 | Muokattu 2018-04-22 16:44
http://raulihaverinen.fi/?id=224