Eläinominaisuuksien keräily

Yksi vegaanisuuteen liittyvä keskustelunaihe on sen myötä saatujen ravintoaineiden riittävyys. Itse olen siinä uskossa että kaikki ravintoaineet on saatavissa. Otan kuitenkin esille täysin eri näkökulman.

Sikäli kuin olisi totta, että jotkin "tarvittavat" ravintoaineet olisi saatavissa vain eläinkunnasta (mitä en siis usko1), ovatko näiden ravintoaineiden myötävaikuttamat ominaisuudet minkään arvoisia. Toisin sanottuna, olisiko kyseisten ravintoaineiden välttämättömyyteen johtanut vain se, että ihminen tavoittelee ja kerää itselleen eri eläinten ja erityisesti petoeläinmäisiä ominaisuuksia.

Tämä näkökulma on siis eettinen, kun ensimmäinen on keskiarvoesteettinen, kuten julkikeskustelu yleensä. Tässä keskustelussa myös oletetaan että jos biologia sanoo jotain tietyssä kontekstissa, voidaan eettinen ajattelu tältä osin lopettaa. Ikään kuin tiede olisi tänä aikana saavuttanut vaiheen jossa se ei enää tee virheitä, eikä varsinkaan sen soveltaminen.

--

1 Omista näkemyksistäni sen verran, että voisin hyväksyä petoeläinten ja hyönteisten syömisen. Kumpaakaan en silti pidä käytännössä tavoiteltavana.

Luokka: »
Luotu 2016-01-30 12:07 | Muokattu 2016-01-30 14:15
http://raulihaverinen.fi/?id=113