Valkoinen vaara

Valkoinen vaara

Nisäkkäistä esimerkiksi hiirellä alavatsa on valkea. Sen vilahtelu kertoo että tunnelma alkaa olla aika intiimi ja aletaan tulla liian lähelle.

Linnuilla valkoisen näyttäminen on monimuotoisempaa. Jotkut lajit voivat näyttää ja piilottaa valkoista, jotkut vain tuovat pysyvän valkoisen esiin.

Harmiton...

Vedätys on sellainen tila jossa mikään normaali argumentti ei mene perille, vaan tilanne roikottaa tyhjää etenemättä mihinkään, ollessaan ilmeisen virheellinen.

Olennaisesti se on tila jota lihatehotalous vedättää koska se tarvitsee sitä - se ei välitä virheestä vaan antaa sen jäädä koska se tarvitsee sitä ja haluaa mennä siitä ja sen päältä ja ohi.

Ei ole oikein sanoa että suunnitellaan jotain "ihmistä varten". Ihmiset ovat myyneet ihmisyytensä koirille.

Hyvä työ

Haluaisin nähdä että maailmassa tehtäisiin vielä hyvää työtä. Siten että hyvä merkitsee sekä työn jälkeä että sitä mikä on oikein.

Nyt oikean kuunteleminen ja kuuleminen jää sen alle että kaikkeen on rutiininomaisesti oikea vastaus.

Henkilöityminen, osapuoleistuminen

Persoona tai luonne, kuten ihmiset sen ymmärtävät on, että yksi henkilö valitsee olemassaolon paineesta yhden äärivirran, ja toinen valitsee toisen. Kaksi henkilöä voi lähestyä täysin samalla tavalla, täysin samoilla äänenpainoilla, ja sanoa täysin eri asiaa.

Osa ratkaisusta on rakenteistavissa, osa on sellaista mikä täytyy kaiken aikaa uusia, tai aletaan taantua. Ulkoa oppiminen menee aina väärin.

Joten

Jospa linnut ja luonto yleensä, eivät vain lue ajatuksiamme, vaan ovat ajatuksemme.

Vaaran vyöhyke

Jokainen eläinyhteys muodostaa jännitekentän. Se ei ole koskaan vain yksi eläin, tai yhden lajin eläimiä. Se on aina vaaran vyöhyke. Eikö tuon kentän suojelu ole kulloinkin kaikkein tärkein asia? Ettei sitä kiristä ylimääräisellä henkilökohtaisellä pyrkimyksellä siten että siinä olevat eläimet joutuvat ylenpalttisesti selvittämään kiristynyttä tilannetta keskenään?

Luokka: »
Luotu 2018-11-28 20:55 | Muokattu 2018-11-28 20:57
http://raulihaverinen.fi/?id=370