Toinen ihminen

Saat minut tekemään asioita,
reagoit asioihin elämässäni.
Sinulla on muistojani kasvoillasi.

Toinen ihminen voi pystyä poimimaan odottamattomia asioita toisen elämästä, kommunikoitumaan niiden kanssa ja hallitsemaan ne siinä määrin että kykenee kommunikoitumaan myös kohtaamansa henkilön kanssa. (Odottamaton helpottava vaikutus)

Myös linnut kykenevät tekemään tämän, ja muut luonnoneläimet omalla tavallaan.

***

Toisen kohtaamisessa piilee myös se vaara että joskus asiat risteilevät niin nopeasti olemassaolon paineessa, joka etsii uutta muotoaan erilaisten elämänmuotojen välillä, että jotain onnetonta tapahtuu kun asiat eivät enää etene muillakaan tavoin niin kuin niiden oli tapana edetä. (Odottamaton rauhaton vaikutus)

Ylimielisen vaaran viimeisiä merkkejä ovat unohtunut leikittely, liian pitkälle menemisen tunne, outo virnistely, kipu - tai vielä pelottavammin että mitään vaaran tunnetta ei oikeastaan ole.

***

Mikä sitten on vapauden merkitys, ettei toista vangitse eikä itse vankiloidu ja vaarat varoittavat (pelailu, pelaantuvuus), kun niitä toisia on enemmänkin? (Odottamaton vastuu)

Onko vankeudesta muuta vapautta kuin roolinvaihtajaiset? Onko etsittävä rajansa mahdollisimman kaukaa ennen kuin alkaa itse merkitä rajojaan? Pujahtaako joku mukaan?

Kuinka rajoittaa oma olemassaolonsa merkityksellisyydessä ja kiinnittyneisyydessään? Jättämällä luonnolle tilaa siten kuin sen pystyy hyväksymään? Kuuntelemalla sen hälytyksiä ja rajaamalla itseään uudestaan, ja sovittautumalla vasten sitä mikä ei kuulu itselle? Miten koota muuntumalla alati muotoaan muuttava painostuvuus? Ymmärtämällä paremmin, olemalla väsyttämättä itseään? Onko tärkeää olla syyllinen, tietäen että maailma muistaa kaiken? Ja riittääkö se? Voiko toisen puolesta ottaa vastuun?

***

Kun liian monta lintua on kuollut tähän ihmetykseen, sen joka käänteellä, se alkaa riittää.

Luokka: »
Luotu 2018-05-26 18:41 | Muokattu 2018-06-03 22:23
http://raulihaverinen.fi/?id=280