Kadotetut

Eräs tyttö tai nuori nainen kertoi minulle kristinuskostaan, ja kaikkea sitä mitä siellä kerrotaan varpusista, ja sen että yhdenkään varpusen jumala ei anna kuolla huomaamatta. Hän tuli paikalle lokin saalistusaallossa, lokki perässään... Yritin sanoa että nuo ajatukset ovat vielä liian ihmiskeskeisiä, eivätkä ne tunnelmoinnit anna mitään linnuille vaan altistavat saalistamiselle, ja saalistamista hän ei ollut ajatellut kun kerroin hänen kysyessään mitä tuo lokki itse asiassa on tekemässä. Kristinuskon saalistushaukkahelvetin fraaseilla ei voi mennä linnuille ymmärtämättä minkälaista luonto on (ja miten sitä piiritetään).

Kun hän kertoi miten paljon kristinusko on hänelle antanut, minä kerroin hänelle käsitykseni kristinuskosta tapana perustella ja oikeuttaa ihmiselle osan hänen väkivaltaisuudestaan, mikä tapahtuu suunnilleen sillä että jumala hyväksyy ja siunaa ihmiselle karjatalouden (sallittuna väkivallan muotona).

Hän ei toki itse voisi tappaa eläintä, ja minä kerroin hänelle että hänellä on (likaisia) miehiä jotka tekevät sen hänen puolestaan (eivät he toki olennaisesti eivätkä kaikki ole miehiä). Hän ei nähnyt tässä ongelmaa, ja että minun pitäisi tutustua asiaan ennen kuin tuomitsen. Hänellä oli kiire, mutta sanoin että kyllä hän voi tulla juttelemaan uudestaan. (Se on ikävä tehdä ihmisellekin jos olet ensin vedättänyt hänet kanssakäymiseen kanssasi, mutta lintuja ei ikinä saa jättää tällä tavalla roikkumaan, eikä sinne saa mennä jos ei tiedä missä mielentilassa lähtee pois. Itseään ei saa käyttää loppuun.)

En ehtinyt kertoa pojasta jonka piti samalla alkaa repiä puusta alas oksaa, enkä koirista jotka hänen lähtönsä jälkeen alkoivat piirittää paikkaa ja haahuilla päämäärättömästi edestakaisin kusi- ja paskapaikkojaan (tässä vaiheessa oma tajuntanikin alkoi hämärtyä), ja lokista joka sitten saalisti selkäni takaa tapansa mukaan koiraletkassa haaveilusaalistusroikkuvan noutajakoiranpaskahomon edestä varpusen.

En siis ehtinyt kysyä meneekö hän yhtä avoimin mielin myös näille Kruununhaan koirille... enkä varsinkaan meneekö hän myös kuolemankierrossusikoiralle joka myös ilmoittautui piiriään kiertämästä, ja kuvaillla tarkemmin tätä saalistamisen saatanaa. Enkä siten myöskään ehtinyt kertoa että hän ei voi sekaantua joka asiaan. On tehtävä valinta: jos haluaa olla teurastajallaan, hän ei voi oikeastaan mennä linnuille. Tai voihan sinne mennä, mutta voi helvetti tätä kiertävää helvettiä jonka joutuu sietämään.

Ihan saatananmoinen saalistuskusetusvedätys. Krisinusko yrittää taistella katkeroitumista ja henkistä lamaantumista vastaan, mutta yhteiskunnan valtajärjestelmänä ja myös yksilön ajatusmallina se epäonnistuu ilman järkyttävää ajattelun kaventamista. Paitsi jos uskot, teurastajaan (kanahaukkaan), ja jaksat uskoa aina uudestaan.

Omasta puolestani olin itsekin loppuun ajettu, väsytetyssä ansassa1, enkä olisi saanut olla - kaikkialle ei saa hajota. Jotkut ajatukset, jotkut henkilöt, ovat myös aivan liian voimakkaita ja haltuunottavia, ei voi edes tietää mihin kaikkeen helvettiin on sekaantunut kiinteäksi osaksi, jonka kaiken sitten imbesillit koirakerääjät keräilevät pelleilytyksiinsä. Ja kun sitten jäät kiinni saalistusletkaan, jäät kiinni - niihin ihmisiin jotka jatkavat (ylpeänä tai mitä ikinä se sitten on) loputonta kadotettua taivaltaan.

Ihmisen tappajuus paljastuu ihmeellisillä tavoilla, mutta se joka kulkee koiran kanssa (tai koirille) on kadotettu turhuuden tuuditus. Nämä ihmiset ovat valmiita hallinnoinmaan ympäristöään mitä ihmeellisimmillä hallintomalleilla, ja kaikessa heidän läsnäolossaan soi kuolema.

--

1 Joka alkoi jo siitä että näin edellisenä iltana osan dokumenttia jossa simpanssitutkija Jane Goodall antoi linnulle vettä siten että se menee sisään lasitölkkiin (ansa), ja sitä että he tyynesti kuvaavat ja seuraavat hyeenojen syövän seepraa alapäästä, jolloin sammutin tv:n liian myöhään. Tiedettä mainostettiin jossain viime vuosien ilmapiiriin liittyvässä mielenosoituksessa kyltillä jossa mainittiin että se löysi lääkkeen ruttoon (eikä taikausko), mutta on tieteellinen ajattelu keksinyt paljon muutakin, eikä se ole mikään helppo ratkaisu yhtään mihinkään.

Luokka: »
Luotu 2018-06-10 19:50 | Muokattu 2018-06-13 10:00
http://raulihaverinen.fi/?id=291