Todellisuus

Mistä todellisuudessa on kyse? Onko sitä lähestyttävä jonkin yksittäisen perusosan tai laajan ykseyden kautta? Tai minkälaiseksi todellisuus muodostuu käytännön kautta tai elollisten olentojen vuorovaikutuksessa?

Alustava positio: Elollisuus

Jos todellisuus on elollisuutta, se jakautuu yhteisyyteen ja yksilöllisyyteen.

Yhteisyys | Yksilöllisyys ? Todellisuus

Yksilöllisyyden suhde todellisuuteen on sen suhdetta yhteisyyteen. Toisaalta myös yhteisyys voi katkaista suhteensa todellisuuteen ja korvata sen.

Mutta mitkä oliot kuuluvat yhteisyyteen, ja mitkä jäävät rinnakkaisuuteen?

Mikä ylipäänsä on vuorovaikutus: syöksyä (ihmisten kesken) maailman julmuuden tunnelmointiin tai ripustuksiin? Vai olisiko niin että maailmalla on toinen puoli joka vaatii jatkuvaa huolta, suojelua, eikä suojelu toimi niillä käytännöillä, taipumuksilla ja suuntautumisilla jotka ovat peräisin toiselta (kuoleman) puolelta.

Negaatio: Ihmissuhteet

Ihmistunteet itsessään ovat murhaajan väärennös. Toistensa nuoleskelijat elävät haukkahelvetissä eivätkä voi oppia antamaan luonnolle oikeasti arvoa, koska he eivät koskaan näe sitä (muuna kuin väkivaltana jolle on lopulta helpoin olla välinpitämätön).

Keskinäisessä sosiaalisuudessaan ihmiset löytävät joko "vastuullisuuden" vallankäytön kaavamaisen jatkuvuuden jossa liikkuvuus ajautuu epätoivoon. Epätoivo puolestaan antaa takertuvuudessaan kuoleman vyöryä päältään saalistusnytkyttelyssä jossa mikään ei ole paikallaan. Esimerkkinä "Feel" (Robbie Williams):

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Before I fall in love
I'm preparing to leave her
Scare myself to death
That's why I keep on running
Before I've arrived
I can see myself coming

Yksilö ei voi elää omaa itseriittoista elämäänsä, mutta hän ei voi jäädä saalistusnäytelmän pelikentäksikään jossa hän ihmettelee tyhjiä mielenliikkeitä ja vaikutelmiaan.

Ihmiset usein valitsevat sadistisia piirteitä omaavan suhteen toisiinsa, koska muuten he eivät erottaisi itseään toisesta (he asettuisivat liian päällekkäin). Vasta tässä tyhjässä valtapelissä heillä on itseys.

Luokka: »
Luotu 2018-09-13 10:40 | Muokattu 2018-09-13 13:51
http://raulihaverinen.fi/?id=348