Väärä kohde

Mihin eläimiin liittyvä (ja vähän muukin) hallinto perustuu? Vainotaanko tieltä sitä minkä saa eteensä, kaikki pois tieltä.

Näkyvissä oleminen on kuitenkin johdattuvuutta. Esimerkiksi kaupunkiympäristöä näkyvästi dominoivat varikset ja lokit puluryhmittymineen ovat taitavia manipuloimaan ihmisten huomiokenttiä, ryöstelemään ja ryöstättelemään. Siten esimerkiksi valkoposkihanhiin liittyen aggressio ehkä kanavoituu vähän väärään kohteeseen - ne vain sattuvat tässä olemaan liian helposti ihmisjyrän tiellä.

Edellämainitun remakkaryhmän näkeminen hiukan sivummalla jätehuoltotehtäväänsä hoitavina hyötyeläiminä on hiukan huono ilmapiirivedätys, ja ihan ihmisen oman aggression kanava. Ilmapiiri erityisesti kesäisin on aivan liian saalistava ja kyyninen. Elämä tuon remakan keskellä on liian halpaa, ja ihmisisten ilmapiiristä tämä tosiaan lähtee.

***

Lisäksi on se pienimuotoinen seikka että ihmiset piirittävät koirilla myös itsensä ja toisensa, ja toimivat näissä piireissä koirien ajattamina. Tämä määrittää hyvin pitkälti sen mitä keskivertoihminen ylipäänsä havaitsee, ja siten pitää mahdollisena tai mahdottomana.

***

Huolestuttavaa porvarien tällä hetkellä määrittämässä ympäristöhallinnossa on että sen ilmapiiristä on hyvin lyhyt matka eläinrääkkäykseen.

Luokka: »
Luotu 2018-02-28 18:41 | Muokattu 2018-03-02 11:08
http://raulihaverinen.fi/?id=186