B12

Vitamiinissa B12 on jotain vialla. Olennaisesti se tekee eläimistä tappajan1.

Sitä löytyy myös hyönteisistä, ja sitä voidaan tuottaa bakteereilla.

Mutta sikäli kuin löytyy yksikin poikkeus2, eli sen saannin puutteesta ei seuraa väitettyjä oireita, on sen välttämättömyys satunnainen.

Tämä välttämättömyyden yllättävä satunnaisuus pätee kaikkeen induktiivisesti yleistettyyn tietoon, eli tietoon joka ensin yleistettynä lasketaan senkin ylle jota se ei alunperin koskettanut.

***

On toinenkin mahdollisuus. Se voi olla välttämätöntä, vain kun ihminen lisääntyy kuten lihansyöjä - eli jos ihminen on kasvamassa lihansyöjän asemaan, hän tarvitsee sitä, vaikka hän olisi ruokavalioltaan vegaani.

--

1 Efekti on olennaisesti sama kuin eräässä Babylon 5 sarjan jaksossa, jossa planeettoja hallitsevat "älylliset" elämänmuodot pystyisivät saavuttamaan ikuisen elämän syömällä toisiaan. | Babylon 5 on täynnä hienoja ideoita, mutta syvällisemmässä merkityksessä ne valitettavasti jäävät puolitiehen vääristyen haukkapäisyyteen ja sodankäyntiinsä. Sama pätee myös sarjaan X-Files. Vika saattaa ehkä olla juuri siinä että ne ovat ideoita, eivät havaintoja.

2 "B12-vitamiinin puute voi aiheuttaa anemiaa ja hermoston oireita." (Korostus omani.) B12-vitamiinin tai foolihapon puutos. terveyskirjasto.fi | Lääkärikirja Duodecim 22.1.2015 Jonna Salonen [Viitattu 2018-05-23].

--

Huom! Terveyteen liittyvät väitteeni ovat filosofiaani perustuvaa todistamatonta spekulaatiota, eikä niillä kannata leikitellä. Ne ovat rohkeita ajatuksia filosofiseen ja muuhun havainnointiin perustuen, jotka voivat olla totta, mutta voivat olla vain osatotuuksia, joka perustuu lähinnä johonkin mitä väite sivuaa. Lääkinnällinen auktoriteetti on joka tapauksessa huono kokemus, joka vie yksilöltä tämän intuition että ratkaisu on löydettävissä jostain muualta induktiivisen yleistyksen vastaisesti: myös valtaan voi passivoitua, ja tehdä itselleen pahaa. Lääketieteelliset suositukset muuttuvat.

Luokka: »
Luotu 2016-03-08 13:32 | Muokattu 2018-05-23 09:34
http://raulihaverinen.fi/?id=122