Ekosysteemi | Merkitys

Ekosysteemi ei ole vain sokeita luonnontapahtumia niiden funktionaalisessa verkostossa, vaan siinä annetaan ja jaetaan merkityksiä. Siihen kuuluminen on osallisuutta. Sivustakatsojuus ei ole objektiivisuutta, vaan se on rooli, olla hyödytön pälli, uskonlahkossa roikkuja.

Murhaajan kätyri, paskiainen!

Järjestelmään lukittuneisuuteen vastaa liike paineessa tai muotoutuminen, orgaanisuus. Sen alistaa tyhjän maiseman estetiikka, murhatyön autius.

Voiko saaren täyttää petoeläimillä 
   jollotuksella 
joka ei koskaan vaikene?

Merkitys muodostuu järjestelmässä, mutta järjestelmäajattelussa lukittuneisuutena järjestelmään. Mitä lukittuneempi merkitys, sitä lukittavampi ulkopuolinen merkityksen antaja, ja sen aiheuttama paine.

Merkityksen ilmiön lukittaja kadottaa merkityksen lukittuneisuuteensa, ja muuttuu vieraaksi sille mikä on sille tärkeää. Lukittuneen ei kuulu todistella, vaan tiedostaa epäonnistuneisuuden tilansa.

Joku voi vieraantua, toinen tunnistaa vierautensa.

Vieraantuminen on kaksinkertaista lukittumista, eteenpäin jatkamista: välittyneisyyttä ja kultivoituneisuutta, estetiikkaa. Vieraus on lukittuneisuuden lukittamista, ristiriitaa: sen etsimistä kenellä on väärä valta.

Luokka: »
Luotu 2019-04-04 23:10 | Muokattu 2019-04-05 11:30
http://raulihaverinen.fi/?id=398