Häiriköinti | Kannattelu
"Asia hoidossa / kunnossa" ei tarkoita muuta kuin että se etenee yhteiskunnan vakiintuneisuuden tunnistettavien mölinöiden kulkueessa. Se voi mennä vikaan, väärentyä, tai kadota.
Oleminen huolehtii merkityksestä olemassaolon paineen puitteissa. Häiriköinti reagoi yhteiskunnan yhteensovittamattomiin ristiriitoihin, erityisesti mukavoitumiseen niissä (niiden päällä istumiseen tai makaamiseen), voimatta toimia rakentavasti järjestyneisyyden ollessa väärin perustettu.
Toisaalta häiriköinti voi olla järjestyneisyydestä tai jopa laillisuudesta huolehtimista. Yhteisössä voi olla perusvire jolla jossain sisäryhmässä oikeudenmukaisuudesta tai laillisuudestakin ollaan valmiita joustamaan. Vakiintuneisuuden häiriköinti viittaa itse järjestelmän vainoavuuteen, jota sen rakenne ei kykene itsessään kannattelemaan.
Häiriköinti joutuu miettimään, mille kaikille raivonpurkauksille antaa luvan (rinnakkaisuus). Ei vain vakiintuneisuutta kannatella vaan myös satunnaisia äkillisyyksiä. Toisaalta myös järjestyneisyys perustuu raivoon tai aggressioon, eikä se koskaan täysin katoa näkyvistä.
Häiriköinti voi olla positiivista myös järjestyneisyydelle tai vakiintuneisuudelle, mutta voiko olemassaolo tyytyä siihen vajoamatta liian syvälle. Olemisen täytyy aina etsiä syvempi kiinnike.
Vikaan menemisen (taantumisen vaaran) tunnistaa sävyn ja vireen muuttumisesta, siitä että sävy ja vire ylipäänsä ilmestyvät mukaansatempaavana estetiikkana (saalistavuus), positiivisuuden mielihyvänä.
Negatiivisuudenen tarkoitus on estää käsitteitä hyökkäämästä, hyökkääntymästä tai ajattamasta mukavoituneena huomaamatta - toisaalta negatiivisen raatelevuus tai hajottavuus voi olla liiankin näkyvää.
Negatiivisen tarkoitus on asettaa hälytys mielekkäälle merkitykselliselle tasolle, minkä hetkittäin tekee positiivinenkin mutta siirtää näkyvään vaaratarkkailuun, mikä merkitsee välitöntä painostuvuutta.