Määritelmät (Yhteiskunta)

Järjestyneeseen Yhteiskuntaan liittyviä käsitteitä.

Ks. myös Yhteisö.

Yksilötasolla, jos yhteisö on oleminen, yhteiskunta on olemassaolo.

Yhteiskunta

Yhteisöllisyyden rakenteellisen elementin päälle järjestäytynyt byrokraattinen koneisto.

Yhteiskunta

Yhteisöllisyyden rakenteellinen järjestyminen.

Hallinto

Rakenteellisten roolien kautta tapahtuva päätöksenteko.

Ohjaaminen

Rakenne ohjaa toimintaa rakenteensa mukaan.

Tuote

Yhteiskunta pyrkii tuottamaan monistettavia yksiköitä.

Jyräävyys

Yhteiskunta jyrää reaalimaailman elementtejä tavalla joka usein koetaan "emotionaalisesti".

Ympäristö

Ympäristö

Hallinnoitu yhdistelmä vapaata luontoa ja ihmisen välitöntä elinpiiriä.

Suureellisuus

Etiikan ylittävä ja tehokkuuden vaatimusta kompensoiva ja yhteisön yhteenkuuluvuutta vahvistava, positioita nostattava ulkoinen lisäke. Nämä ovat myös tärppejä joita järjestynyt yhteiskunta voi antaa leikiteltäväksi ja ristiriitojen pelikentäksi.

Suureellisuus

Tapa jolla yhteiskunta nostaa esiin rakenteellisia mutta myös funktionaalisia yhteisöllisiä ilmiöitä. Osa tästä (suureellisesta vainopotaskasta) selittyy sillä, että alkuperäinen yhteenkuuluvuus tai -liittyneisyys on korvattu rakenteellisilla rutiineilla, ja liittyneisyys täytyy luoda uudelleen "uudistuneessa" muodossa. Juhlavimmillaan heraldinen perversio.

Muodollisuus

Rakenteellinen tapa edistää, toteuttaa tai ylläpitää asioita. Ongelmanratkaisutapana se mahdollistaa ajattelun tai suunnittelun kuljettamisen loppuun saakka henkilökohtaisten intressien ohi, jolloin lopputulos voi olla erikoinenkin. Käytännössä erilaiset henkilökohtaiset intressit ujutetaan sekaan irrallisina elementteinä.

Julistus

Yhteiskunnan julkituonti tai yhteiskunnallinen vaikutuspyrkimys joka nostaa merkityksellistä elementtiä yhteiskunnan rakenteellisen elementin vahvistamiseksi tai uudelleenjärjestämiseksi.

Palkinto

Täyttää tarvetta tunnistettavalle vastakappaleelle joka kommunikoi jonkin pyrinnön taustana ja motivaationa. Huomionosoitus jolla yhteiskunta huomioi rakennettaan tukevaa yksilöllistä tai yhteisöllistä aktiviteettia, mahdollisesti myös koirittaa ne, ja tukahduttaa niiden aitouden tai alkuperäisyyden, pyrkien muodostamaan niistä rutiineja.

Irvikuva

Hajoaminen välittyneisyyden ja ristiriidan helvetteihin, jolle haetaan vastapainetta olemisesta ja pelätään vajoamista olemassaoloon tai kyllästyneisyyteen.

Irvikuva

Teeskentelyhelvetti, ulkokohtaisuus. Riiviöityvyys joka villitsee ihmisen uskomaan ja uskottelemaan monenlaista, ja tekemään aivan toista. 

Turvottaminen

Vainotalonmiehet, koirapartiot ja muu fiksaatio, joilla ahtautetaan se osapuoli jolta halutaan enemmän tilaa toisaalle. Siltä saalistetaan joka ei usko saalistamiseen, ja kaikki pakotetaan osallistumaan.

Turvottaminen on kultivointia, johdattamisen (ohjaamisen) ja eksyttämisen itsetarkoituksellisuutta.

Kaavamaisuus

Laadullinen samankaltaistaminen.

Takapiru

Meluavan, pelauttavan ja valheellisen kulttuurin ohjailija.

Pelleily

Täydellinen fiasko. Juoksuttaminen, kaiken uskon ja luottamuksen loppu.

Takapajula

Oloröhnöttelypohjainen umpimielisyys: passiivimukavoituva skitsoneuroottinen ryssivä ja syrjivä maneerihelvetti joka tekee suuren numeron aikaansaavuudestaan.

Luokka: »
Luotu 2018-07-13 10:14 | Muokattu 2019-05-23 20:43
http://raulihaverinen.fi/?id=321