Sokkomurhastrategia

Kuten jo kirjoituksessa "Heikoimmasta" totesin, heikoin ei ole heikoin, vaan heikoin on se joka kulloinkin on heikoimmalla. Ylläpitämällä aggressiota ihminen luulee täsmäiskevänsä siihen mitä hän kulloinkin vihaa, mutta ne sivulliset1 - kukapa niitä huomaa.

Ylen luontouutisoinnissa uutisoitiin kuinka "hanhia sietämättömänä riesana pitävät ehtivät jo laskea toivonsa merikotkan varaan"2... laskea toivonsa murhaajaan. Ylipäänsä kyseessä on pikkusieluisen viihtyvyyden etsintä, joka ei etsi mitään ymmärrystä ja yhdessäolemista ympäriltään eettisessä merkityksessä, vaan antaa sille joko suoran aggressiivisen ilmauksen tai keskiluokkaisen näennäissovittelevuuden standardin, joka ei itse tapa vaan etsii kaikelle tappajansa.

Sokkomurhastrategiassa kysymys ei ole metsästyksestä vaan kuoleman ajattamisesta ympärillään. Tällä "lähestymisellään" ihminen ei kiristyksen verkossa ikinä ymmärrä yhtään eläintä ympärillään (vrt. "Eläinten älykkyydestä") - ei edes koiraansa jolla se ympäristöään ryssii. Ihmisellä on yksilönä lähinnä kiire lääkekaapilleen sumentaakseen päästään sen äänen joka kertoo missä seurassa hän todellisuudessa liikkuu, sovittaakseen itsensä takaisin tuotantotalouden ja miellyttävyyden standardeihin. On totta että tämän äänen kanssa hän ei voi enää suorittaa mitään, mutta sen kommunikaatiokanavan ryssiminen tekee hänestä tappajan. Se kommunikaatiokanava on ainoa jota ymmärtävät kaikki eläimet. Ja jos ihmistä ei kiinnosta ymmärrys, minkä ihmeen elostelun3 perässä hän on.

--

1 Tuulihaukastako apu räkättituhojen kanssa taisteleville marjatiloille? "Kaikki keinot ovat tervetulleita" (yle.fi 2015-03-31) ja Lintujen puolustajat tyrmistyivät räkättirastaiden ampumisesta (yle.fi 2014-07-22) - Tuulihaukka on räkättirastaille lähinnä pelote, mutta suora uhka muille asiaan liittymättömille pikkulinnuille. Näitä mansikoita ei voi pitää kovinkaan vegaanisina.

2 Merikotkista ei nopeaa apua valkoposkihanhien vähentämiseen (yle.fi 2015-04-17)

3 Tästäkö uusi matkailuvaltti? Marjatilojen häirikkö on italialaisille suuri herkku (yle.fi 2014-07-21) Kirjoittaja on hiukan levällään rahan perään, vaikka haastateltava itse antaa ymmärtää ettei heidän toiminnastaan kotimaassaan erityisesti perusteta. Ahneutta on kerätä kaikki tappaminen umpisolmuun josta ei enää löydä alkua eikä loppua.

Luokka: »
Luotu 2015-04-17 16:43 | Muokattu 2015-04-17 21:47
http://raulihaverinen.fi/?id=74